GündemManşetSiyaset

7 BÖLGEDEN GELEN 7 FİDAN DİKTİLER

Bodrum chp gençlik kollarıCHP Bodrum Gençlik Kolları tarafından Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinden yöreye özgü 7 fidan getirildi. Fidanların 23 Nisan günü Bodrum’da kararlaştırılacak uygun bir yere Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına dikileceği bildirildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. yılında, CHP Bodrum Gençlik Kolları tarafından Akdeniz Bölgesi’nden muz fidanı, Doğu Anadolu Bölgesi’nden kayısı fidanı, Ege Bölgesi’nden incir fidanı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden Antep fıstığı fidanı, İç Anadolu Bölgesi’nden elma fidanı, Karadeniz Bölgesi’nden fındık fidanı ve Marmara Bölgesi’nden zeytin fidanı Bodrum’a getirildi. CHP Gençlik Kolları üyeleri ile Cumhuriyet Halkevleri’nde eğitim gören çocuklar Bodrum Belediye Meydanı’nda büyük saksılar içinde getirilen fidanların dibine yine 7 bölgeden gelen toprağı atarak can suyu verdiler. Her saksının arkasına da Atatürk’ün ilkelerinin yazılı olduğu görüldü. Fidanların 23 Nisan 2017’de Bodrum’da kararlaştırılacak uygun bir yere dikileceği bildirildi.

Bodrum Belediye Meydanı’ndaki etkinliğe ilçe başkanı Recai Seymen, kadın kolları başkanı Emel Çakaloğlu, Muğla Gençlik Kolları Başkanı Tufan Erkan Yakar, gençlik kolları üyeleri, partililer ve Bodrum Cumhuriyet Halkevleri’nde eğitim gören çocuklar katıldı.

CHP Bodrum Recai Seymen İlçe Başkanı Recai Seymen gençlik kollarına etkinlik dolayısıyla teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün burada CHP Gençlik Kollarımız tarafından Türkiye’nin 7 bölgesinden fidanlar ve 7 bölgenin toprağı getirilmiştir. Cumhuriyetimizin kanla sulanmış 7 bölgesinden getirilen bu fidanlar her bölgenin özelliğini taşımakta. Bu fidanlar daha sonra bir koruya taşınacak ve 23 Nisan’da dikilecek. Gençlik kollarımıza böyle bir etkinliği gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum.”

CHP Bodrum Gençlik Kolları AR-GE Sorumlusu Kemal Aras ise şunları keydetti:

Ulu Önder’in aramızdan ayrılışının 78’inci yılında bize en büyük armağanının Cumhuriyet olduğunun bilincindeyiz. Bizim en büyük emanetimiz ise gençler. Gençlerin en büyük emaneti ise çocuklar. 7 bölgeden getirdiğimiz bu fidanlar cumhuriyetçi çocuklar tarafından sulandı. Can suyu verilen bu fidanların inşallah Atatürk Korusu’nda büyümesini sağlayacağız.”

CHP’li gençler ise projenin 10 Kasım tarihinde yapılmasının nedenini ve projenin amacını şöyle açıkladılar:

“Mustafa Kemal bir temeldir, bir yöndür. Onu ancak devam ettirerek sevebiliriz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bir yandan yasını tutarken, diğer yandan sevgisini tekrar tekrar filizlendirmek adına “Cumhuriyet Fidanı” etkinliğini gerçekleştirdik. Böyle etkinlikler gerçekleştirildiğinde Mustafa Kemal Atatürk asıl zaferini o zaman kazanacak. CHP Bodrum Gençlik Örgütü  olarak ülkemizde ve dünyada doğaya verilen zarara da dikkat çekmeye çalışmıştır.”

Öte yandan toprak ve fidanlarının getirtilmesine tüm illerdeki CHP Gençlik Kollarının destek verdiği bildirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu