EğitimGündemManşet

EĞİTİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

DSC_2932Muğla Valisi Esengül Civelek, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı “Eğitim Güvenliği” toplantısına katıldı.

Muğla Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya; Vali Esengül Civelek’in yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, okul aile birliği temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantının açılış konuşması İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci tarafından yapıldı.

Toplantıda ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından okullarda güvenliğin azami ölçüye çıkarılması, servis araçları ve taşımacılığı, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele gibi birçok konu ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Muğla’nın eğitim seviyesinin yüksek olduğunu söyleyen Vali Civelek, “Muğla eğitim seviyesi yüksek, derslik başına düşen öğrenci sayısı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ile Türkiye ortalamasının üzerinde olan ve eğitimi ile ünlü bir kenttir.” diye konuştu.

Vali Civelek konuşmasının devamında şu ifadelerde bulundu: “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmanın en önemli unsuru eğitimdir. Geleceğimiz, geleceğimizin güvencesi, umudu, ümidi, sevgili gençlerimize; kaliteli, nitelikli eğitimi huzurlu ve güvenli bir ortamda sunmak, sağlıklı, mutlu, kendilerine, ailelerine ve ülkemize yararlı birey olarak yetiştirmek; diğer yandan da çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve birikimlerle donatarak onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak hepimizin görevidir. Sorumluluğudur. Güçlü Türkiye hedeflerine ulaşmak ve geleceğin güçlü Türkiye’sini oluşturmak için bu görev ve sorumluluğu bizlerin en iyi şekilde, duyarlılıkla ve titizlikle yerine getirmemiz de ayrı bir sorumluluktur.”

Vali Civelek konuşmasının sonunda 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunarak, “Yeni eğitim öğretim yılında da sevgili çocuklarımıza gençlerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu