GündemManşet

BAŞSAVCI DUMAN BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

IMG_4610Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman, 2017/2018 Adli Yılı açılışı dolayısı ile Bodrumlu basın mensupları ile bir araya gelerek yerel gündemi değerlendirdi.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman, makamında ağırladığı ulusal ve yerel medya temsilcileri ile yakında ilgilendi. Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette, göreve geldiğinin üçüncü yılında olduğunu ve bu üç sene içinde de Bodrum’un her yazının yoğunluk bakımından geçen dönemleri arattığını belirten Başsavcı duman şunları söyledi:

“Bodrum’da göreve geldiğimin ilk dönemde özellikle Aylan bebeğin resmi ile gündeme geldiğimiz mülteci sorunumuz tüm yıla damga vurmuştu. Geçen yaza baktığımızda yaşadığımız bir 15 Temmuz süreci var ve bu yaz da Bodrum’da yoğun olarak hissettiğimiz depremleri göz önüne alırsak her yaz bir öncekinden daha yoğun geçmiş bizim için. Tabii bu yoğunluk bizler kadar sizleri de etkiliyor. Bodrum’da nüfusumuz her geçen süre zarfında daha da artıyor. Bununla beraber mevcut yapıların yaklaşık yarısı neredeyse sadece yazlıkçılara hizmet ediyor. Bu nüfus artışı haliyle adliyemiz bünyesindeki iş yükünü de arttırıyor. Bizler için artık ihtiyaç haline gelen ek binamıza inşallah 2019 yılında kavuşmuş olacağız. Bakanlıkla yaptığımız çalışma neticelendi ve hali hazırdaki otoparkımızın devamında bulunan alana adliyemizin ek binasını yapmaya başlayacağız.” dedi.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman ayrıca basın mensuplarına yeni binada kamuya daha iyi şartlarda hizmet edebilmeleri için bir Basın Odası yapılacağı müjdesini de verdi. Duman “Siz değerli basın mensuplarına bir de müjdeli bir haber vermek isterim; yeni binamızda sizlerin kamuyu bilgilendirirken yaşadığınız sıkıntıları bir nebze olsun azaltmak adına yeni binamızda bir Basın Odası hazırlıyoruz. Böylece tüm olumsuz iklim şartlarına rağmen adliye önündeki merdivenlerde oturarak vermeye çalıştığınız kamu hizmetini daha konforlu bir ortama taşımayı hedefliyoruz. Bizler sizin yaptığınız işin öneminin farkındayız.  İnanıyorum ki Bodrum’daki diğer kamu kurumları da olanakları ölçüsünde sizlerin bu ihtiyacınıza cevap verecek ortamları en kısa sürede oluşturacaklardır. Basın odamız, sizlerin ihtiyaçlarınız göz önüne alınarak hazırlanacak.” dedi.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman ve Bodrumlu basın mensupları toplantıda  Bodrumspor’un desteklenmesi, Otogarın taşınması, sanayinin altında bulunan tarihi hipodromun gün yüzüne çıkması ve bazı haberlerle ilgili alınan yayın yasağı gibi pek çok konuda sohbet etme imkanı buldular.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu