GündemKültür SanatManşet

ÖZDERE’DEN “MERDÜMGİRİZ” SERGİSİ

Ressam Yasemin Özdere’nin insanlardan kaçan, yalnızlığı seven kimse anlamına “Merdümgiriz” adlı resim sergisi, düzenlenen kokteylle açıldı.

Bodrum’da yaşayan ressam Yasemin Özdere, 3. kişisel sergisini Milta Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi’nde açtı. Özdere’nin 200×100 ebatlarındaki tuval üzerine akrilik boya ve keçeli kalem10 tablonun görücüye çıktığı sergi, sanatseverlerin beğenisini kazandı.

9 yaşında resim yapmaya başlayan ve eserleri Oya Başar, Olcayto Ahmet Tuğsuz gibi sanatseverlerin evlerini süsleyen Yasemin Özdere, Kent Haber’e yaptığı açıklamada “Bir de Bodrum’da kime sorsanız İstanbul gibi büyükşehirlerden kaçmış gelmiştir ama buraya geldiğinde yalnızlıktan sıkılıp ‘Bodrum’da yapacak bir şey yok mu’ demiştir. Önce insan kalabalığından kaçıp sonra da tekrar kalabalık arayan insanların da birikimi. Onların öyküleri, yaşadıkları, içsel geçişleri ve bütün bunların toplamı gördüğünüz tabloların içindeki 100 fazla hikaye.” diye konuştu.

Bazı eserlerinde de pedofili, kadın tacizi ve tecavüzü gibi konulara değindiğini anlatan Özdere, “Bazı eserlerimde de hep gördüğümüz 3’üncü sayfa haberleri, pedofili, kadın tacizi, tecavüzü gibi hep duymaya alıştığımız ama alışmamayı istediğimiz şeyleri vurgulamaya çalıştım. Bir kere etrafınızda gördüğünüz her şey, duygu, düşünce bir kadınla başlıyor. Bu yüzden fazlaca kadın resmediyorum ama şu anda ülkemizde kadının gördüğü değerle ilgili çok büyük bir dengesiz durum olduğunu düşünüyorum. Kadın olarak bunları dile getirmekten daha doğan bir şey olduğunu düşünmüyorum.” ifadelerini kullandı.

Sergi, 8 Mayıs tarihine kadar gezilebilecek.

 

haber: Hamdi Yörür

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu