GündemKültür SanatManşet

BODRUM MÜZİK FESTİVALİ SONA ERDİ

13.Bodrum Müzik FestivaliBodrum Müzik Festivali, 12 farklı mekanda, 5 gün boyunca 13 konser, 7 atölye, 10 film gösterimi ve 1 çağdaş sergiden oluşan programıyla, 302 sanatçı klasik müzik etrafında şekillenen deneyimlerde katılımcılarla buluşturdu.

Festival, ana sponsorları Doğuş Grubu, Audi ve D-Marin, kurumsal sponsorları Garanti ve Turkcell, medya sponsorları NTV, Radyo Voyage ve Zubizu ile Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Bodrum’a kültür sanatla dolu 5 gün yaşattı.

Bodrum Müzik Festivali’nin son akşamında sahnede Kerem Görsev Trio ve Şef Oğuzhan Kavruk yönetiminde Türkiye’nin ilk belediye orkestrası olan Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA) vardı. Bodrum Kalesi’nin büyüleyici atmosferinde gerçekleşen konserde Görsev’in November in St. Petersburg (2000) ile Therapy (2010) albümlerinden parçalar yer aldı.

TED Bodrum Koleji’ndeki “İçimdeki Çocuk” plastik sanatlar atölye çalışmasında çocuklar, klasik müzik eserlerini dinleyip fikirlerini resim, oyun hamuru ve maske kullanarak veya hikaye anlatarak dile getirdi.

Nil Kocamangil ve Agapi Triantafyllidi’nin sahne aldığı Gün Batımı Konseri’nde Debussy’nin şaşırtıcı ve zorlu viyolonsel-piyano sonatının ardından ikili, Geç Romantik Rus besteci Rachmaninoff’un piyanoyu merkeze koyduğu Op. 19 numaralı sonatını seslendirdi.

Saffet Emre Tonguç rehberliğindeki “Bir Bodrum Hikayesi” etkinliğinde klasik müzik ve tarihi anlatılar iç içe geçerken katılımcılar unutulmaz bir deneyim yaşadı. Halikarnas Mozolesi turunun ardından 23. yaşını kutlayan İstanbul Barok Orkestrası özel repertuvarını seslendirdi.

Festival, Cinemarine Açık Hava Sineması D-Marin Turgutreis’te müziklerinin tamamı Philip Glass’e ait olan 1982 yapımı Koyaanisqatsi filmi gösterildi. Philip Glass’ın 80. doğum yılı şerefine düzenlenen bu özel gösterim ve Cinemaximum Midtown AVM Açık Hava Sineması’ndaki Florance Foster Jenkins filmiyle Bodrum Müzik Festivali kapanış yaptı.

Bodrum Yarımadası Beş Gün Boyunca Sanatla Doldu

Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali’nin 12 yıllık mirasını devralan Bodrum Müzik Festivali, 12 – 16 Ağustos tarihleri arasında Bodrum’u sanatla doldurdu.

Açılış konserinde, 12 Ağustos akşamı Turkcell Sahnesi, D-Marin Turgutreis’te Alice Sara Ott, Prof. Rengim Gökmen yönetimindeki Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO) ile sahne aldı. Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın (DÇSO), Yalçın Tura’nın Karcığar, Nikriz ve Nişâbûr makamlarından esintiler içeren Toccata’sını çaldığı konser öncesinde, açılış töreninde İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü’nün de kurucusu ünlü besteci, müzikolog ve müzik teorisyeni Yalçın Tura’ya “Onur Ödülü” takdim edildi. Festivalin ilk akşamı Japon asıllı Alman piyanist Alice Sara Ott, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası DÇSO eşliğinde, Çaykovski’nin ihtişamlı 1. Piyano Konçertosu’yla programa devam etti. Konserin ikinci yarısında ise usta oyuncu Selçuk Yöntem’in anlatıcılığında Mussorgsky’nin başyapıtı Bir Sergiden Tablolar yer aldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu