GündemKültür SanatManşet

HGC ART GALLERY’DE AÇILDI..

FaizeBostan 02Faize Bostan Özgün BaskıResim Sergisi Bodrumlu sanatseverlerin yoğun katılımıyla açıldı. Bodrumlu sanatçı ve sanatseverler; Atilla Atala, Serap Atala, Hafize Elibollar Ortaç, Hakan Ortaç, Semra Oksay, Gülfidan Hitit Biçer, Vijdan Karagöz, Müzeyyen Nayır, Ferah Küçükgörmen, Okan Küçükgörmen, Gülce Küçükgörmen ve sanatçının eşi Mehmet Bostan ile kızı Burcu Bostan sanatçıyı yalnız bırakmadılar.

Bodrumda sanata yön veren HGC Art Gallery’de açılan sergi İzmir’den Faize Bostan’ı konuk etti. Türkiye’de Özgün BaskıResim Collagraphy baskı tekniğiyle çalışan çok az isimden biri olan Faize Bostan’ın eserleri Bodrumlu sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergide 28 adet BaskıResim sergileniyor. Bu eserlerin 5’i ağaç baskı, 23’ü ise Collagraphy baskı tekniğiyle yapılmış. Collagraphy yirminci yüzyıldan beri kullanılan tahta, metal, kumaş, plastik, vb farklı dokulara sahip taban plakası malzemeleri yapıştırma yoluyla hazırlanan BaskıResim tekniğidir.

Buca Eğitim Fakültesi Resim bölümü mezunu ve aynı okulda lisans eğimini yapan sanatçı İzmir Resim Heykel Müzesi Baskı Sanatları Atölyesinde özgün baskı resim çalışmaları yapıyor. Sanatçı 25 yıl Simav Lisesi, Burhaniye Lisesi, Bandırma Ortaokulu ve İzmir Piyale İlk Öğretim Okulunda Resim Öğretmeliği yaptı. 2002-2010 yılları arasında Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezinde sanat eğitmeni olarak çalıştı.

Sanatçı 2012’de Kuşadası Kale Seramik Sanat Galerisi’nde,  İzmir Alsancak Aphrodisias Sanat Merkezinde, 2016’da İzmir  Resim Heykel Müzesi Galerisinde, 2017’de Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sergi Salonunda ve Edremit Belediyesi Sıdıka Erke Müzesi Sergi Salonunda Kişisel Sergiler açtı. 2011’de Izmir Turgut Pura Vakfı 30. Resim ve Heykel Yarışmasında, Ankara 11. Şefik Bursalı Resim Yarışmasında, 2012’de Ankara 12. Şefik Bursalı Resim Yarışmasında, Izmir Nazim Hikmet Kültür ve Dayanışma Derneği Ulusal Resim Yarışmasında, Brasil-Imprima 2012 International Gravura Sobral’da, Serbia-Picasso Inspiration-Knjazevac-Bor-Zajecar’da, 2013’de Serbia-Picasso Inspiration-Knjazevac-Bor-Zajecar’da, 12. Bienal International de Gravat Josep de Riberia Valencia’da, 2014’de Ankara 14. Şefik Bursalı Resim Yarışmasında, International Exlibris Compettion Varna’da, 2015’de 36. DYO Resim Yarışmasında, Varna 18. International  Prints Biennal’de, 2016’da Ankara 16. Şefik Bursalı Resim Yarışmasında, İstanbul 5. RHMD Uluslararası Özgün Baskı Biannale’de, Kyoto 7. Kiwa Uluslararası Özgün Baskı Biennale’de, Quangzhou Mini Prints Biennale China’de, 73. Devlet Resim ve Heykel Yarışması adlı yarışmalarda sergileme hakkı kazandı.

Özgün BaskıResim sergisi Pazartesi günleri hariç 14.00-18.30 saatleri arasında Bodrum Dereköydeki HGC Art Galery’de 21 Ağustos’a kadar görülebilir.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu