EkonomiGündemManşetTurizm

GEMİDEN İNDİLER BİSİKLETE BİNDİLER

Kruvaziyer TurizmiKruvaziyer Turizmi kapsamında dev yolcu gemileri içindeki binlerce yolcuları ile Bodrum’a gelmeye devam ediyorlar.

Bu sezon ilçeye 7. seferini düzenleyen gemi bu seferiyle birlikte yaklaşık 16 bin turist getirmiş oldu.

Yunanistan’ın Mikonos Adası’ndan gelen gemi hakkında açıklama yapan Liman Müdürü Gonca Uygun şunları söyledi:

“Çok şükür devam ediyor Mein Schiff’ler. Bizden bu sene desteklerini katılmadılar. Türkiye’de çeşitli limanlara geliyorlar. İçinde 2160 yolcu var 898 de personel mevcut, yolcuların çoğu Alman. 7. seferi 5 seferimiz daha var. İnşallah bir aksilik olmazsa devam edecek. Gelmeye devam ettikleri için biz kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

Depremde etkilemedi bizi seferlerimiz devam ediyor herhangi bir sıkıntı yok devam edecekler.”

Sabah saatlerinde iskeleye demirleyen Malta Bayraklı dev gemideki yolcuların çoğunluğu Alman uyruklu. Gümrük işlemlerinin ardından 265 metre uzunluğundaki kruvaziyerden inen yolcuların bazıları, şehir turu yaparak denize girdi. Kimi turistler Bodrum’un tarihi ve turistik yerlerini gezerken kimileri de ilçedeki dükkanlardan alış veriş yapmayı tercih etti. İlçede yoğunluk oluşturan turistler esnaflarında yüzünü güldürdü.

Geminin bazı yolcuları ise turizm cennetini bisiklet turuyla keşfetti. 15 km.lik bisiklet turuna katılan turistler rehberler eşliğinde limandan çıkarak Paşatarlası-Kumbahçe-Gümbet-Bitez rotasında tur attılar.

Akşam saatlerinde Bodrum’dan ayrılan olan dev yolcu gemisi İtalya’nın Katanya şehrine doğru hareket etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu