GündemManşetSpor

GECE YARIŞLARINA İLGİ YOĞUN OLDU

DCIM100MEDIADJI_0074.JPGKızılağaç Bodrum Arena Motosiklet Parkuru Türkiye Enduro Şampiyonası’nın 3. Ayak ve Türkiye ATV Şampiyonası’nın 2. Ayak yarışlarına ev sahipliği yaptı.

Yaklaşık 100 dönümlük parkurun aydınlatıldığı ve Bodrum’da ilk defa yapılan gece yarışlarında Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 67 sporcu katıldı.

Bodrum Arena Parkuru, fiziki ve mekanik dayanıklılığın ön plana çıkartılarak, doğal engellerle dolu bağlantı yollarından ve farklı zorluk dereceleri olan ekstrem ve enduro test etaplarından oluştu.

Enduro yarışları ile başlayan etkinlikte adrenalin dolu anlar yaşandı. Kıyasıya yarışan sporcular hem parkurdaki zorluklarla hem de ilk defa gece yarışmanın verdiği heyecanla mücadele ettiler.

Türkiye Enduro Şampiyonası 3. Ayağı, ATV Şampiyonası 2. Ayağının yapıldığı yarışlarda özel klasmanda UTV yarışları da yapıldı.

TMF As Başkanı Mahmut Nedim Akülke yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Gerçekten Bodrum’da Bodrum için bir ilki gerçekleştiriyoruz. Hem Türkiye Enduro Şampiyonası hem Türkiye ATV Şampiyonası ve UTV etkinliği ile bir ilki Bodrum’da gece yaşıyoruz. Burada tabi katılımcılarımız oldukça ilgi gösterdiler, 67 tane sporcumuz var bu sıcağa rağmen ama bugün gerçekten sporcularımıza Allah yardım etti Bodrum’da müthiş bir hava var, serin bir hava var. İnanılmazda bir seyirci oluşuyor.”

Yarışlara seyircinin ilgisi de oldukça yoğun oldu.

Yarışların ikinci sporcular, 14,8 km’lik parkurda 4 tur atacaklar. Bodrum yarışı Enduro Test (3 km), Ekstrem Test (2 Tur-2 km) ve Ara etaptan (14,8 km) oluşuyor.

Yarışlarda dereceye giren sporculara kupa ve çeşitli hediyeler verilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu