GündemManşet

BU SEFER KUYUDAN TAVUK ÇIKARDILAR

tavuk kurtarmaBodrum’un Gümüşlük Mahallesi’nde yaşayan Özcan Özdaş isimli vatandaş, bir hafta önce su kuyusuna düşen tavuğuna AKUT yardımıyla kavuştu.

AKUT Bodrum gönüllüleri, Gümüşlük Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaşın yardımına koştu. Gümüşlük’te yaşayan Özcan Özdaş (38) adlı bir vatandaş, bir hafta önce su kuyusuna düşen tavuğunu kurtarmak için AKUT’tan yardım istedi. Kuyuya düşen tavuğunu bir hafta boyunca yem atarak besleyen ve hayatta tutan Özcan Özdaş, komşularının yardımıyla AKUT Bodrum ekibine ulaştı.

AKUT gönüllülerinden oluşan dört kişilik ekip, 19 Temmuz Çarşamba günü Gümüşlük Mahallesi’nde belirtilen adrese gitti. Burada 12 metre derinliğinde, tabanında kısmen su bulunan ve efektif olarak kullanılmayan keton kuyuya ip tekniğiyle inen bir AKUT gönüllüsü, tavuğu canlı olarak dışarı çıkardı. Operasyon yaklaşık iki saat sürdü. Tavuğun bir haftadır rüyalarına girdiğini söyleyen Özcan Özdaş, AKUT ekibi tarafından kurtarılan tavuğuna sarılarak mutluluğunu dile getirdi.

AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu, bugüne kadar pek çok hayvan kurtarma operasyonu düzenlediklerini belirterek “Bir canı daha kurtardığımız için mutluyuz. Tavuk da kurtarılır mı diyen olabilir bize. Evet kurtarılır. O da bir can taşıyor. Bizim için her can kutsaldır. AKUT Bodrum ekibi olarak, 2008 yılından bu yana düzenlediğimiz 200 operasyonda toplam 94 hayvanı canlı olarak kurtardık. Bugün de bir vatandaşımızın bir hafta boyunca ölmesin diye kuyuda beslediği tavuğu canlı olarak kurtarmayı başardık. Umarım tavuğu yakın zamanda kesmezler.” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu