AsayişÇevreGündemManşet

GÖKTEPE YANGINI?

Göktepe-bodrumGöktepe’de geçtiğimiz Cumartesi günü çıkan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılarak doğal örtüye zarar vermişti.

Yamaçlarında Antik Tiyatro ile birlikte çok sayıda tarihi kaya mezarı ve tarihi kalıntılar bulunan Göktepe’de hemen hemen her yıl 1 veya daha fazla yangın çıkarken, bu yangınlar sonucunda genel olarak yangının çıkış sebebi ile ilgili net bir sebep bulunamıyor. Göktepe’de son çıkan yangında geniş bir alan etkilenirken, bazı vatandaşlar yangının Göktepe’ye gelen evsiz vatandaşlar, mülteciler yada define avcıları tarafından çıkarılmış olabileceğini düşünüyor.

Göktepe’nin Batı tarafına bakan kısımlarda kalan doğal oyuklarda yatak ve battaniyeler görülürken, bazı ağaçların altında ise mültecilerden kaldığı düşünülen yatak ve elbiseler bulunuyor. Yatak ve battaniyelerin bulunduğu doğal oyuğun içerisinde ve çevresinde çok sayıda boş alkol şişesi de dikkatlerden kaçmazken, yangının uzun zamandır Göktepe’de ki kaya mezarlarına zarar veren define avcıları tarafından da çıkarabilmiş olabileceği düşünülüyor. Yoğun makilik alanların arkasında bulunan tarihi kalıntılar yangından sonra net bir şekilde ortaya çıkarken, Bölgede Bodrum müze ekiplerince de düzenli olarak kontrol yapıldığı öğrenildi.

Göktepe’de çıkan ve Güney yamacında etkili olan yangın sonrası yaklaşık 4 hektarlık alan zarar görürken, yangın sonrası bölgede yaşayan çok sayıda canlı da ya alevlere kapıldı yada yuvasını kaybetti.

 

Muhabir: Mehmet Can MERAL

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu