GündemManşet

MUĞLA VALİSİ MERKEZE ÇEKİLDİ

valilerBakanlar Kurulu’nca hazırlanan valiler kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’ne göre; 41 ilin valisi değişti, 12 ilçenin kaymakamı vali olarak atandı ve 19 vali merkeze çekildi. Buna göre, Muğla Valisi Amir Çiçek’te merkeze çekilenler arasında yer alıyor.

2014 yılı Eylül ayında Muğla’ya atanan Amir Çiçek gece yarısı yayımlanan sürpriz kararname ile merkeze alınan 19 validen biri oldu. Kararnameye göre, Muğla’nın yeni valisi Kırklareli Valisi Esengül Civelek oldu.

Muğla Valiliğine atanan Esengül Civelek kimdir?

1958’de Aydın Nazilli’de doğdu. 1979 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1980 yılında Maliye Bakanlığı, Hazine Genel Müdürlüğü ve Milletlerarası İşbirliği Teşkilatı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Dairesi Meslek Memurluğunda göreve başladı.
Daha sonra sırasıyla;

– Mali İşler Uzmanı,

Mali İşler ve Personel Grup Başkan Yardımcısı,

Mali İşler ve Personel Grup Başkan Vekili olarak Türkiye Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de

– Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür olarak Uluslararası Haber Ajansı A.Ş.’de

– Eğitim Müdür Yardımcısı,

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri,

Genel Müdürlük Müşaviri,

Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili olarak Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş.’de
– 15.08.2005 – 24.05.2010 tarihleri arasında Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür olarak görev yaptı.

– 24.05.2010 – 22.07.2011 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden sonra, 11.08.2011 tarihli kararname ile Yalova Valiliğine atandı. 29.08.2011 tarihinde Yalova Valiliği görevine başlayan Vali CİVELEK, 15.09.2014 tarih ve 2014/6780 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla da Kırklareli Valisi olarak atandı. Vali CİVELEK, 29.09.2014 tarihinde Kırklareli Valiliği görevine başladı.

 

Yöneticilik vasıflarının yanı sıra 1983 yılından günümüze kadar sosyal hizmetlerin tüm alanlarında onursal üye sıfatıyla başarılı çalışmalarda bulunmuş olup, bu çalışmalar esnasında 1997 yılında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunun bağlı olduğu Devlet Bakanlığı’ndan altın madalya, Yardım Severler Derneği Genel Başkanlığından altın beraat ile ödüllendirildi. Esengül CİVELEK, Türkiye’yi pek çok uluslararası alanda da başarıyla temsil etti.
Esengül CİVELEK, 2 çocuk annesidir ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu