GündemKültür SanatManşet

BODRUM GELİN BAŞI, İTALYA’DA

Ressam Emel BalçıkRessam Emel Balçık, 06-15 Ekim 2017 tarihleri arasında 11.’si  düzenlenecek olan Floransa Bienali’ne davet edildi.

Sanatçının daha önce yapmış olduğu Anadolu Kadın Başları isimli sergisinden seçmiş olduğu 2 eseri ile Bienale katılacak. Bu eserlerden bir tanesi de “Bodrum Gelin Başı” isimli eseri olacak.

Emel Balçık, ressam Ender Dandul yönetiminde Ataköy Sanat Atölyesinde 10 yıl resim, İTÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde 1 yıl desen ve sanat tarihi eğitimi aldı. 1997-2004 yılları arasında resim öğretmenliği yapan sanatçı, resimlerinde çoğunlukla figürün varlığını benimsemekte, Anadolu insanının değer yargı ve kültürlerinden edindiği izlenimleri kendi üslubuyla tuvallerine yansıtmaktadır. Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) üyesi de olan sanatçı, 7 kişisel sergi açmış, pek çok karma sergiye katılmış olup çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmektedir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu