EğitimGündemHayatManşet

YÜKSEKOVALI ÖĞRENCİLER BODRUM’DA

Yüksekovalı öğrenciler-BodrumMuğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) arasında gerçekleştirilen Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden 40 başarılı öğrenci Muğla’ya tatile geldi. Muğla’nın çeşitli illerini gezen öğrenciler bugünkü ziyaretlerini Bodrum’a gerçekleştirirken kimileri hayatlarında ilk defa denize girdi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığının da destek verdiği Gönül Köprüsü Projesiyle, Hakkari Yüksekova’dan 13 Haziran Salı Günü  Milas-Bodrum Havalimanına inen 12 -15 yaş arası öğrenciler 4 gün boyunca Muğla ve ilçelerini gezdiler. Yüksekovalı öğrenciler bugün de Bodrum Ticaret Odası’nın misafiri olarak Bodrum’a geldi. İçmeler Yelken Kulübü’nde ağırlanan öğrenciler, gün boyu deniz ve güneşin tadını çıkardı.

Rehber öğretmenleri ve cankurtaranlar eşliğinde denize giren öğrenciler daha sonra botlarla deniz turu yaptı. Yelken Kulüp çalışanları ile BODTO çalışanları da öğencilerle gün boyu yakından ilgilendi.

Yüksekova Değerli Köyü İMKB Ortaokulu rehber öğretmeni Cahit Atsız, projeye destek veren herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

“Öğrencilerimizin çoğu şaşkınlık içerisinde. İçlerinden bazıları ilk defa bota binecek. Şu anda hayal ettikleri şeyleri gerçekleştirecekler. Kimileri Muğla’yı  sadece televizyonda gördüler. Şu anda buradalar ve Muğla’da olmaktan dolayı çok mutlular.”

Hamit Kesici İllköğretim Okulu’ndan 8’inci sınıf öğrencisi Meryem Arslan, ise duygu ve düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

“Muğla Ticaret ve Sanayi Odası bize çok yardımcı oldu. Muğla İl Jandarma Komutanlığına da çok teşekkür ediyorum. Burada çoğumuz ilk defa deniz gördü. Bodrum’da olmaktan dolayı çok mutluyuz. Ben büyüyünce diş hekimi olacağım.”

15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Berivan Savaşan da mutluluğunu şu ifadelerle paylaştı:

“Gerçekten böyle çok güzel bir yeri görmek bizim için büyük bir zevk oldu. Bu süreçte Akyaka, Dalyan, İztuzu, Marmaris’i gezidik. Bugün de Bodrum’dayız. Ben hayatımda ilk defa deniz gördüm.”

2 rehber öğretmeni eşliğinde 5 günlük tatil için gelen öğrenciler yarın Muğla’dan ayrılacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu