AsayişGündemManşet

JANDARMA’NIN 178. YILI KUTLANDI

BSN_14Jandarma teşkilatının 178’inci kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Muğla Valisi Amir Çiçek Jandarma Teşkilatının 178’inci kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen kutlama törenine katıldı.

İl Jandarma Komutanlığı Kışlasında gerçekleştirilen törene Vali Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ali Çekiç, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Vali Yardımcıları Fethi Özdemir, Kamil Köten ile Rıza Dalan, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Sahil Güvenlik güney Ege Gurup Komutanı Albay Oğuz Bavbek, İlçe Belediye Başkanları, şehit yakınları, gaziler ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan “Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 178’inci yıl dönümünü gururla kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içindeyiz. Başarılarla dolu 178 yıllık bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bu güne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır” dedi.

Jandarma Genel Komutanlığının 178’inci kuruluş yıldönümünü kutlayarak konuşmasına başlayan Vali Çiçek, 178 yıllık köklü bir geçmişe sahip Jandarma Teşkilatının her zaman genç ve dinamik olduğunu söyledi.

Jandarmanın toplumla iç içe olduğunu belirten Vali Çiçek “Jandarma teşkilatı, vatandaşın sevgisini kazanarak, 178 yıllık birikimi ve tecrübesi ile görevini en iyi şekilde yerine getiriyor. Onun için sizleri kutluyorum. 178 yıl değil, nice asırlarca daha genç, dinamik ve her zaman vatandaşın yanında yer almış ve almaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Muğla’da Jandarmanın yürütmüş olduğu çalışmalara değinen Vali Çiçek “12 bin 890 km yüzölçümüne sahip Muğla’da Jandarma çok geniş bir alanda görev yapıyor. Vatandaş odaklı sevgi ve şefkatle birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımı ile Jandarma; yaşlısından, gencine her yerde vatandaşın yardımına koşuyor. Türkülere konu olmuş Jandarma Teşkilatı ve diğer güvenlik birimlerimiz sayesinde vatandaşlarımız kendilerini her zaman güvende hissetmiştir. Onun için sağlamış olduğunuz bu güven duygusu ve iç güvenlik hizmetlerinde göstermiş olduğunuz başarılarınızdan dolayı sizleri kutluyorum.” dedi.

Vali Çiçek, “Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birlik ve beraberliği için başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, ruhları şad olsun diyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Köyceğiz Halk oyunları ekibi ile Jandarma personeli tarafından sergilenen halk oyunu izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Programda ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Jandarma konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Jandarma konulu şiir ve kompozisyonların okunmasından sonra protokol üyeleri ile davetliler, jandarmayı tanıtıcı stantları gezerek görevlilerden bilgiler aldı.

 

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu