GündemKültür SanatManşet

BARIŞ MANÇO ile 7’DEN 77’YE FOTOĞRAFLARI SERGİSİ”

broşürTürk Televizyon Tarihinin eşi olmayan bir efsanesidir “Barış Manço ile 7’den 77’ye”.

1988 yılında başlayan 1997 yılında sonlanan ama hiç eskimeyen ve 29 sene sonra bugün hala hafta sonları TRT’de tekrarları izlenen bir efsane program.

Süreç içinde 140 farklı ülkeyi dolaşarak Ekvator’dan Kutuplara yaklaşık 800 bin km’den fazla yol giden, Türkiye’yi ve dünyayı karış karış gezerek “Türk Kültürünü Dünya Kültürü” ile buluşturan, dünya kültürlerini ve dünyanın neresinde ne yaşanıyorsa Türkiye’ye tanıtan

“Barış Manço ile 7’den 77’ye Programı” örneği olmayan bir televizyon efsanesi.

Bu efsane TV programının yayına girişinin 25’inci yılı nedeniyle programın yapımcısı ve yönetmeni Erkmen Sağlam dünyanın dört bir yanında çektiği fotoğraflarla ilk olarak “Milli Saraylar Müzesi Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde”  bir sergi açmıştı. 7’den 77’ye ekibi bu kez,  Barış Manço ile 7’den 77’ye Fotoğrafları Sergisini ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında sergilemeye hazırlanıyor.

Hazırlanan program ile efsane yaygınlaştırılarak sürdürülecek; alt yazılı fotoğraflarıyla belgesel nitelikli “Erkmen Sağlam’ın Objektifinden Barış Manço ile 7’den 77’ye Fotoğrafları Sergisi” yurt içinin yanı sıra yurt dışında da ülkemiz kültürünün tanıtımına bu sergiler aracılığıyla katkı sağlayacak.

Sergiler zincirinin şimdiki durağı Çağdaş Holding aracılığı ile Bodrum olacak. 14 Haziran’da başlayacak sergi 2 Temmuz’a kadar Fun Town Yahşi Park’ta ziyaretçileri ile buluşacak.

14 Haziran saat 20:00 ’de açılışı yapılacak olan sergi, TRT Radyo ve Televizyonunun ünlü yapımcısı, yönetmeni ve sunucusu İzzet Öz’ün sunumu ile başlayacak. Açılış programı kapsamında 7’den 77’ye görüntüleri davetliler ile paylaşılacak. Moğollar grubu ve Çocuk korosu konser verecek. “Barış Manço, 7’den 77’ye, Dere Tepe Türkiye ile dünya gezilerinden oluşan Komşu Kapısı ve Adam Olacak Çocuk” nostaljisi tekrar yaşanacak.

14 Haziran’da ziyaretçilere açılacak sergide, Barış Manço’nun Kuzey Kutbuna uzanan yolculuğundan Borneo Adası seyahatine kadar birçok fotoğrafı yer alıyor.  Son “Kuru Kafa Avcısı” ile tanışan Barış Manço’nun ilginç fotoğraflarının yer aldığı “Erkmen Sağlam’ın Objektifinden Barış Manço ile 7’den 77’ye fotoğrafları Sergisi” ile küçük büyük hepimizin anılarında ve hayatında her an yaşayan Barış Manço, Bodrum Fun Town Yahşi Park’ta tekrar anılacak. 2 Temmuz’a kadar açık kalacak olan sergi her gün 14:00 – 22:00 saatleri arasında gezilebilir.

 

Ve ilk kez Bodrum’da sergiden fotoğraflar ve o fotoğrafların süslediği “Hediyeliklerin” satışı da yapılacak ve bu satışlardan elde edilen gelir, Barış Manço Adına  “Bodrum Sağlık Vakfı Engelliler Okuluna’’ bağışlanacak.

 

Çünkü “Erkmen Sağlam’ın Objektifinden Barış Manço ile 7’den 77’ye Sergileri’nin” devamındaki amaç kazanmak değil, yeni kuşaklara Barış Manço’yu eserleri ve söylemleriyle doğru, yalın ve anlaşılır olarak anlatmak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu