GündemKültür SanatManşet

HÜLYA ERSEZGİN’DEN “DOĞA VE KADIN” SERGİSİ

Hulya Ersezgin 1 14 Haziranda Pastel ve Akrilik teknikleri ile Mitoloji, Anadolu ve Kadın, Doğa ve Kadın, Çanakkale Savaşları, Tango ve Niobe’nin Kentinden adlı konularda çalışmalar yapan Manisa’dan Hülya Ersezgin’i konuk ediyor. Sergi 14 Haziran Çarşamba  18:00’de açılacak “Kadın ve Doğa” başlıklı sergi 24 Hazirana kadar Pazartesi günleri hariç hergün 13:30-18:00 saatleri arasında görülebilir.

1953 Bergama doğumlu Hülya Ersezgin 9 Eylül Üniversitesi İzmir Eğitim Enstitüsü Resim bölümü grafik dalından mezun olduktan sonra ilk resim öğretmenliğini Osmaniye’de yaptı. Daha sonra Manisa Cumhuriyet Ortaokulu’nda görev yaptı. 1997’da Atatürk Ortaokulu’ndan emekli oldu.  Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde  seçici kurul üyeliği ve resim öğretmenliği yaptı. GESAM üyesidir. Çalışmalarını halen Manisadaki atölyesinde sürdürüyor. 2010 yılından beri Manisa Büyükşehir Belidiyesinde Resim öğretmenliği yapıyor.

Sanatçı; Sanat görüşü üzerine; “Yaşamın kendisi bir hikayedir”den yola çıkarak, mitolojiden etkilenip yer yüzü, gök yüzü ve sevgiyle başlar çalışmalarına. Sonra sırasıyla aşkları, tutkuları işler; ama yaşamın gerçeklerinden olan savaşla buluşur. Her sanatçıyı ayrı bir hikaye etkiler. Hikayeleri boyalarla, fırçalarla tuvalde anlatır. Yansıttığı hikayeler onun yaşamdan etkilinimleridir. Sanatçı bir döneminde, tangodan; başka bir döneminde Çanakkale Savaşı’ndan; başka bir döneminde de kadın ve doğadan etkilenerek duygularını, hayallerini, arzularını, hiddetlerini yakaladığı ve yakalayacağı ahenk için renkleri dokularla dokuyarak lekelerin içinde somut yansımalarla gösterir. Sanatçının mitolojiyle başlayan, yaşamın hikayelerini anlatım serüveni, sanatçının yaşadığı kentin hikayelerinden olan ”Niobe’nin Kenti’nden” anlatımları doğar. Lekeleri ve dokuları yakalayabilmek için çizgiye başvurur. Çizgiler bir karnavala dönüşür bazen, bazen de yaraların izlerini veren derin yarıklara…”diyor.

Hülya Ersezgin 2006’da Güney Deniz Saha Komutanlığı Çanakkale Savaşları Resim Sergisinde iki eseri  sergilenmeye değer görüldü ve ödül aldı. 2009’da İzmir Kültür Müdürlüğü Devlet Resim ve Heykel Müzesi Kuvay-i Milliye resim yarışmasında 1’lik ödülü aldı. Manisada birçok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak çalışıyor. Manisa Gediz Tıp duvarlarını, Manisa Moris Şinasi Çocuk Hastanesi duvarlarını, Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Bölümü Acili duvarlarının resimlemesini yaptı. Huzurevine yönelik ve MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Bölümü için etkinlikler düzenledi.

Sanatçı 1992’de İzmir Mazhar Zorlu Sanat Galerisinde, Balıkesir Devlet Resim Güzel Sanatlar Galerisinde, 1993’de Manisa Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde, 1994’de İzmir M. Uğurlu Sanat Galerisi Açılış Sergisi, Manisa Müzesinde, 1995’de İzmir Devlet Demiryolları Sanat Galerisinde, Çeşme Kalesi Galerisinde, 1996’de Manisa Sinan Bey Medresesinde, 1997’de İzmir İş Bankası Galerisinde, 1999’de Çeşme Kalesi Galerisinde, 2000’de Manisa Sinan Bey Medresesinde, 2003’de Manisa Sinan Bey Medresesinde, 2004’de Manisa Yeni Han Kültür Md. Sanat Galerisinde, 2006’de Manisa Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde Dönmeyi Düşünmeden Sergisi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Kampüsü Kültür Merkezinde, Çeşme Alaçatıda, 2007’de Manisa Belediyesi Kültür Sitesinde Çanakkale Savaşları resim sergisi, İzmir Frida Sanat Evinde, 2008’de İzmir Konak Belediyesi Selahaattin Akçiçek Sanat Galerisinde, 2009’da İzmir Çiğli Norm Sanat Galerisinde, 2010’da Salihli Belediyesinde Şiir İkindileri Resim Sergisi, 2013’de Manisa Büyükşehir Belediyesi Lale Fuayede Niobe’nin Kentinden resim sergisi açtı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu