GündemManşetSpor

GENÇLİK UMUT VERİYOR…

Bitez Pedesa GençliksporBitez Pedasa Gençlik spor Kulübü, U13 Liginde namağlup  Muğla İl Şampiyonu olarak B.B. Bodrumspor U13 takımı ile birlikte Ege U13 Türkiye Finalleri’ne katılmaya hak kazandı.

2 yıldan beri amatör liglerde mücadele eden Bitez Pedasa Gençlik spor Kulübü, ilk olarak Bodrum’dan  7 takımın mücadele ettiği A grubunu namağlup tamamlayarak Muğla İl Şampiyonası’na katıldı. Muğla elemelerinde Marmarisspor, Fethiye Beşkaza Spor, Bodrum Belediyesi Bodrumspor ile yaptığı maçları kazanan takım ardından Marmaris Çelikspor ile yaptığı final maçını 3 – 0 kazanarak Muğla İl Şampiyonu oldu. Takımın oynadığı 16 maçta 62 gol atan 13 yaşındaki Baran Erarslan ise Muğla liglerinde şimdiye kadar kırılmamış bir rekoru kırarak büyük bir başarıya imza attı. Tek mağlubiyetini Bitez Pedasa Gençlik spor’a alan B.B. Bodrumspor U13 takımı da Ege U13 Türkiye Finalleri’nde Muğla’yı temsil edecek.

Takımın elde ettiği başarı hakkında bilgiler veren takım antrenörlerinden Mukadder Yurtışığı şunları söyledi:

“Bizim kulübü kurarken amacımız şuydu, altyapıda başarılar elde ederek daha sonra üst yaş gruplarında başarılar yakalamaktı. Altyapıda U11, U12, U13, U14, liglerine katıldık, bu katıldığımız liglerde geçen sene Bodrum’u temsil ettik. Geçen sene şansızlıklarla başarısız olduğumuz maçlar oldu. Ama bu sene bu hataları telafi ettik, özellikle U13 liginde hem Bodrum’da hem de Muğla’da namağlup Muğla il birincisi olduk ve Muğla’yı temsil etmek hakkını kazandık. Bodrum’u en iyi şekilde temsil edeceğimizi düşünüyorum.”

Takımdaki Baran Erarslan isimli bir sporcudan da övgüyle söz eden Yurtışığı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir futbolcumuz var daha 13 yaşında. Ciddi bir gol istatistiği var. 16 maçta 62 gol kaydetti. Muğla futbol liglerinde bu yaş grubunu bırakın diğer aş gruplarında dahi bu kadar gol atmış bir futbolcu yok. Ciddi anlamda altyapısı olan ve gelecek vadeden bir sporcumuz. Diğer sporcularımız da böyle başarılı olmasalar böyle bir şampiyonluk yakalamamız imkansız.”

Antrenman yapacak sahaları olmadığı halde bu başarıyı elde ettiklerini de sözlerine ekleyen Mukadder Yurtışığı, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Bir sahamız, antrenman yapacağımız yer olmadığı halde, göçebe şekilde bir o sahada, bir bu sahada antrenmanlarımız yaptık. Ciddi bir başarı elde ettik. Bu başarımızda sayın Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon’un maddi manevi destekleri oldu. Buradan kulüp adına kendisine teşekkürlerimi sunuyorum.”

Takım antrenörlerinden Ahmet Tanrıseven de kulüplerine destek veren herkese teşekkür etti.

Bugün Muğla’da çekilecek kuraların ardından U13 Muğla’yı temsilcilerimiz Bitez Pedasa Gençlik Spor, B.B. Bodrumspor U13 takımının Ege U13 Türkiye Finalleri’nde mücadele edeceği takımlar belli olacak. Temsilcilerimiz kuraya göre İzmir veya Denizli’de maçlarını yapacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu