AsayişGündemManşet

367’İNCİ KISA DÖNEM ERLER YEMİN ETTİ

Yemin töreniMuğla Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanlığı emrine dağıtımları yapılan 367’inci kısa dönem erleri için düzenlenen yemin törenine katıldı.

İl Jandarma Komutanlığı Kışlası’nda düzenlenen törene, Vali Çiçek’in yanı sıra, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Numan Öksüz, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Marmaris Sahil Güvenlik Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Adnan Karayel, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile yemin eden erlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından 367’inci kısa dönem erler yemin etti.

Konuşmasına geçtiğimiz günlerde Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde kaza sonucu şehit olan askerleri anarak başlayan Vali Çiçek, “İklimi, doğası, insanı, değerleri ile güzel Muğla’mızda askerlik görevini yapan Mehmetçiğimiz çok şanslı. Askerlik görevini yapan evlatlarımızın 7’den 77’ye herkesin sevgisini kazanarak askerliklerini bitireceklerine inanıyorum. Değerli anneler, babalar sizlere böyle evlatlar yetiştirdiğiniz için minnettarım. Vatan sevgisiyle, evlatlarımıza eğitim verecek komutanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Değerli Mehmetçiğimiz, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara asla fırsat vermeyeceğine inancımız tam. 15 Temmuz’da nasıl milletimiz meydanlara çıkarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birliğini, dirliğini bağımsızlığını, bölünmez bütünlüğünü koruduysa, bugün burada yemin eden evlatlarımız da ülkemizi daima koruyacak” diye konuştu.

Yaptığı konuşmada yemin eden erlerle gurur duyduğunu ifade eden İl Jandarma Komutan Yardımcısı Numan Öksüz ise sözlerine şu şekilde devam etti:

“Her anne ve baba, oğlunun askerlik yaptığını görmek, bununla gururlanmak ister. Hepimizin bildiği gibi şuandan itibaren Mehmetçik adı alan evlatlarınız yüce milletimizin gurur kaynağıdırlar. Kanun ve nizamı, doğruluğu, dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti, sarsılmaz omuzlarınızda daima yükselecek, bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir.”

Geçit töreninin ardından, erler aileleriyle hasret giderdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu