EkonomiGündemManşet

GÜLLÜK’E 260 YAT KAPASİTELİ YENİ MARİNA

güllük yat limanıGüllük Mahallesinde 2000’li yıllara kadar yük liman olarak kullanılan alanın yat limanına çevrilmesi için başlatılan süreçte ihale aşamasına gelindi.
Türkiye Denizcilik İşletmelerine bağlı Güllük Liman Sahası, 36 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilecek.
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığının konuya ilişkin ihale ilanı, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Buna göre, Güllük Limanında birden fazla teklif sahibinden kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek.
İhale komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.
İhaleye katılım için 1,5 milyon lira geçici teminat verilmesi ve tekliflerin en geç son 21 Temmuz 2017 saat 17.00’ye kadar üzerinde “Güllük Liman Sahasının Özelleştirilmesi İhalesi İçin Tekliftir-Gizli” ibaresi bulunan kapalı bir zarf içerisinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığına elden teslim edilmesi gerekiyor. Başkanlığın değerlendirmesinin ardından uygun görülen teklifi veren firma, alanın projede belirtilen şekilde marina olması için yatırımına başlayacak.
2013 yılında Güllük Belediyesince nazım imar planında yapılan değişiklikle Özelleştirme İdaresince alanın yat limanına dönüştürülmesine ilişkin çalışmalar dönemin Güllük Belediye Başkanı M. Yavuz Demir tarafından başlatıldı. Bu kapsamda hazırlanan imar planına göre, limanın 260 yat bağlama kapasiteli 3 çıpalı bir yat limanı olarak hizmet vermesi planlanıyor.
Mevcut durumdaki Güllük İskelesi’nin alanı, 5 bin 975 metrekarelik alandan oluşuyor. Alan içerisinde, 173 metre uzunluğunda 2 adet iskele ve rıhtım bulunuyor. Limanın toplam rıhtım uzunluğu 359 metre. Liman, 10 – 12 metre arasında değişen su derinliğine sahip ve Güllük Limanı’nda yer alan iskelelerin ve rıhtımın mülkiyeti Türkiye Denizcilik İşletmelerinde bulunuyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu