GündemManşetTurizm

UKRAYNA’DAN DALAMAN’A KIŞ SEFERLERİ BAŞLIYOR…

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) mensuplarına dünyada Digital marketing , internetin bölge ve ürün tanıtımında kullanılması , trendler ve faydalanma yolları ile ilgili interaktif bilgi verildi.12 Ekim Cuma günü MUTSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dijtal Pazarlama konulu çalıştay üyelerden yoğun ilgi gördü.

Çalıştayın açılışında konuşan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, program sunumu ve yapılacak çalışmaların bölgemiz adına faydalı olması temennilerinin ardından Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç’i kürsüye davet etti.

Kiev-Dalaman Seferleri Başlıyor

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, Sezon uzatılması ve kış uçuşları için yapılan çalışmalar kapsamında , uzun süredir üzerinde çalıştığımız bu proje  kış programını geliştirmek için bir başlangıç olacak. Başka hatlardan da kış döneminde uçuş koyma çalışmalarımız devam edecek. 15 Kasım’da Kiev-Dalaman-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti seferlerinin başlayacağı müjdesini verdi.

Güvenç, seferlerin 4 gün Muğla 3 gün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti şeklinde olacağını ve tarafların Kiev de bir araya getirilerek anlaşmanın gerçekleştirildiğini fade etti.

Sözlerine havacılık-turizm ilişkisi ve bölge ekonomisine katkısı hakkında kısa bir bilgi vererek devam eden Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, şunları kaydetti:

“Muğla, yöresel milli gelir itibariyle ilk olarak payını turizmden alıyor. Sonra madencilik ve tarım geliyor. Sadece Kaş-Kalkan’dan Marmaris’e kadar olan Dalaman Havalimanının hitap ettiği bölgede yılda yaklaşık 1,5 milyon turist ağırlanıyor. Bu bölgede yaklaşık 135 bin yatak var ve 1,5 milyar dolardan fazla bir katma değer yaratılıyor. Bölgenin ağırladığı yabancı turist ağırlıklı İngiltere olmak üzere Rusya, Ukrayna, Almanyadan geliyor, diğer Pazar’lardan da önemli artışlar sözkonusu .Şuanda 2015 yılı turizm rakamlarını yakalamış hatta geçmiş bulunuyoruz. Muğla’nın turizmde çitayı yükseltmek için kısa vadede Sezonu uzatmak çok önemli ve bu amaçla yaptığımız çalışmalar verimli oldu. Yeni sezonda da bir dizi projeyi hayata geçireceğiz.”

Turizmin dünya çapındaki geleceği. Bu gelecekte Muğla bölgesi olarak  yapılan ve yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi veren Güvenç, “Dijital pazarlama bu işin başında geliyor. Klasik yöntemlerle bir yere kadar. Karar vericileri etkilemek ve binlerce kitleye ulaşabilmenin yolu dijital pazarlama.” ifadelerine yer verdi.

Dijital Marka Yönetimi

Hamdi Güvenç’in ardından kürsüye gelen Pangea United Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm Bakanlığının ‘Turkey Home’ Projesinin öncü isimlerinden Ferda Kertmelioğlu ise “Dijital marka yönetimi hemen her konuyu kapsıyor.” diyerek, katılımcılara teknoloji ile pazarlamanın bir araya getirilmesi, destinasyon pazarlama, Türkiye’deki realiteler, seyahat sektöründeki trendler ve dijital trendler konularını içeren bir sunum gerçekleştirdi.Bu sunumdan sonra yapılan  interaktif görüşmelerde turizm ile birlikte bölgesel ürünlerimizinde digital marketing yoluyla tanıtılması hususunda işbirliği yapılması ve projenin pilot çalışma olarak öncelikle bölgemizde hayata geçirilmesine karar verildi.

Ferda Kertmelioğlu:

Pangea United Yönetim Kurulu Üyesi. İstanbul’da 1970 yılında doğan Ferda Kertmelioğlu, Saint-Joseph Lisesi Matematik ve Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümlerinden sonra Yüksek Lisansını Marmara Üniversitesi Fransızca Siyaset Bilimi bölümünde tamamlamıştır. Evli ve 2 çocuk babası olan Ferda, çok iyi derecede İngilizce, Fransızca ve orta derece İspanyolca konuşmaktadır.

1994 yılından bu yana aktif olarak Yeni medya, iletişim teknolojileri ve pazarlama endüstrileri alanlarında yatırımcı ve girişimcidir. 2001 yılında kurduğu firması Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketi seçilerek, Financial Times’a konu edildi. Kurduğu şirketlerle 15 ülkede ve 3 kıtada 50 milyondan fazla aktif kullanıcılı mobil, sosyal ve seyahat toplulukları oluşturdu.

“Turkey Home” kampanyasının seyahat, içerik, medya ve rekabet analizlerinden elde edilen veriler ile dijital stratejinin oluşturulması, dijital medya, sosyal medya ve seyahat medya yönetimlerinin yapılması ve içerik pazarlaması araçları ile yürütülmesi görevini üstendi.

CNBCE tarafından 2010 yılında Türkiye’nin en başarılı 10 girişimcisinden biri seçilen Türkiye’de ve Dünya’da pek çok girişimcilik inisiyatifinde liderlik görevlerinde bulundu. EO Dünya Girişimciler Organizasyonu Türkiye Kurucu Başkanlığı, G20 Genç Girişimciler Birliği Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, YES Europe – Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu Başkan Yardımcılığı ve TÜGİAD – Türkiye Genç İşadamları Derneği Uluslararası Başkanlığını yaptı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu