ÇevreGündemManşet

TÜRKBÜKÜ KOYU TEMİZLENDİ

turkbuku koyu temizlendi (7)Bodrum Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Denize en çok MAVİ yakışır” sloganıyla gerçekleştirdiği Deniz Dibi Temizlik Kampanyasına bu hafta Türkbükü sahilinde devam edildi.

Her yıl yaz sezonu öncesi Bodrum Yarımadası genelinde deniz dibi temizliği yapılarak çevrenin korunmasına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen Bodrum Belediyesi Deniz Dibi Temizlik Kampanyası sürüyor. Bodrum Belediyesi tarafından hayata geçirilen, Bodrum Belediyesi dalış ekibinde görevli dalgıçların yardımıyla yapılan çalışmalarda bu hafta Türkbükü koyu temizlendi. Denizden 125 kg cam, 162 kg plastik, 96 kg tekstil, 49 kg metal, 22 kg tahta, 18 kg da diğer atıklar olmak üzere toplam 472 kg atık çıkarıldı. Turgutreis Denizciler Derneği de çalışmalara destek oldu.

Gölköy Ahmet Naci Coşkunoğlu Ortaokulu öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte, Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde görevli çevre mühendisi Numan Yılmaz, öğrencilere doğanın korunması ve geri dönüşümün önemi ile ilgili bilinçlendirici bilgiler verdi.

Temizlik sonunda Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kıyıda ayrıştırdıkları atıkları geri dönüşüm için Konacık Mahallesi’ndeki Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne nakletti.

Denize en çok MAVİ yakışır Deniz Dibi Temizlik Kampanyası 10 Mayıs’ta Gölköy, 17 Mayıs’ta Torba, 24 Mayıs’ta ise Bardakçı’da devam edecek. Çalışmalar, 5 Haziran’da Bodrum merkezde son bulacak.

 

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu