AsayişGündemManşet

ASPAT’TA KURTARMA OPERASYONU

Akut BodrumAKUT Bodrum ekibi, önceki gün akşam saatlerinde Aspat Tepesinde mahsur kalan 3 kişiyi bayram sabahı kurtardı.

Aspat Tepesi’ndeki tarihi kaleye yürüyüşe çıkan Bilgin Karakaş, oğlu Burak Karakaş ve köpekleri tarçın ile dönüş yolunu bulamayınca uçurumun kenarında mahsur kaldılar.

Bulundukları yerin 50 metre uçurum, akışkan topraklı ve dik olması nedeniyle hareket edemeyen baba ve oğlu ilk olarak komşularından yardım istedi. Daha sonra komşusu Arslan Ersan ve Jandarmadan yardım isteyen baba oğul AKUT’a ulaştı. Bu sırada, AKUT Bodrum ekibini beklemeden aramaya çıkan komşu 40 metrelik uçurumun üzerindeki kayalıkta asılı kalınca oda mahsur kaldı.

Aspat’a 16 gönüllüsü ile ulaşan AKUT Bodrum ekibi, ilk önce baba ve oğlu aramaya giden Arslan Ersan sıkışık kaldığı 40 metrelik uçurum olan iki kayanın arasından kurtarmayı başardı.

Daha sonra Bilgin ve Burak Karakaş’a ulaşan kurtarma ekibi ip tekniği yardımıyla şahısları sıkıştıkları erden çıkarmayı başardı. Yaklaşık 8 saat süren kurtarma operasyonundan sonra Aspat Tepesinde mahsur kalan 3 kişi ve Tarçın isimli köpek sabah 06.30 da güvenli bir şekilde aşağıya indirildi.

Operasyon sonrası konuşan Bilgin Karakaş, zaman zaman tırmandıkları Aspat Tepesinden inerken kestirme olarak düşündükleri bir yola saptıklarını ancak yollarını kaybederek uçurumun kenarında mahsur kaldıklarını söyledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu