EkonomiGündemManşetSağlık

BODTO Başkanından Yeme-İçme Sektörüne Çağrı

Üye İşletmeleri Kurallara Uymaya Davet Etti

 

Bodrum Ticaret Odası (BODTO)Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon 3 Mart Çarşamba günü yeni normalleşme süreci ile birlikte işletmelerin dikkat etmeleri gereken konular hakkında bir basın açıklaması yaptı. BODTO Başkanı kurallara uyulmaması durumunda yeniden kapanma süreci yaşanabileceği konusunda yeme-içme sektörünü uyardı.

Başkan Kocadon uzun zamandır kapalı olan işletmelerin açılmasının sevindirici olduğuna işaret ederek bu gelişme ile birlikte işletmelerin muhakkak kurallara harfiyen uyması gerektiğine değindi ve şunları kaydetti: “Kasım ayından bu yana yeme-içme sektörümüz kapalıydı. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması ile birlikte yeme-içme sektörü için de belli kurallar çerçevesinde açılma kararı alındı. Biz Bodrum Ticaret Odası olarak üye işletmelerimizin menfaati adına bu karara tabi ki çok sevindik. Ancak hemen söylüyorum ki bu konuda sınıfta kaldık çünkü kurallara yine uymadık. Üyelerimizi ikaz etmek istiyorum; Muğla ilimiz riskli bölge olarak turuncuda ve her an risk artarak kırmızıya dönebilir ve yine kapanma sürecine geçilebiliriz. Bunu elbette hiçbirimiz istemeyiz. Değerli işletmelerimizden ricam lütfen kurallara uyalım, mesafe kurallarına uyalım. Dün maalesef işletmelerde yığılma oldu ve şikayetler geldi. BODTO Başkanı olarak üyelerimizi ikaz etmek ihtiyacı hissederek sizlere sesleniyorum; sevgili arkadaşlar biliyorum sıkıntılı günler geçirdiniz, ekonomik anlamda çok sarsıldık ancak lütfen devletimizin belirlediği kurallara uyalım.”

Bodrum Ticaret Odası olarak yeme-içme ve eğlence sektörüne yönelik anket düzenlediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Kocadon, yeme-içme sektöründe yer alan %98 işletmenin işyerinin kiralık olduğunu vurgulayarak, giderlere dikkat çekti ve tekrar kapanma sürecine girerek ekonomik anlamda daha da sarsılmamaları için uyardı. “İşletmelerimizin %70’i işyerini kapattı, %30’u paket servise ve gel-al uygulamasına başladı. %65 işletmemiz yapılandırmaya başvurdu. Bu kadar kötü zaman diliminden geçtik hala kurallara uymamak maalesef önümüzdeki günleri de riske ediyor. Eğer Muğla ilimiz kırmızıya dönerse turizm sektörümüz daha fazla etkilenecek. Yeme-içme sektöründeki işletmelerimiz lütfen kendi aralarında toplantı da yapsınlar, gerekirse gelsinler mesafelerini koruyarak Odamız salonlarını kullanarak sıkıntılarını aktarsınlar.”.

BODTO Başkanı kuralları hatırlattı

Uyulması gereken kuralları da hatırlatan BODTO Başkanı, “Biz hatırlatalım 3-4 tane kuralımız var, masalar arasındaki mesafe her yönden 1,5 m olacak sandalyeler arası 60 cm olacak, yemek salonu giriş hol gibi alanlar ve açık alanlar dahil tüm tesis sosyal mesafe kuralına uygun olarak düzenlenecek, her alanda hijyen ve temizlik kurallarına uyulacak.” dedi.

Bodrum’da ikincil konut sahibi olup büyük şehirlerden sürekli seyahat eden kişileri de uyaran BODTO Başkanı bu kişileri de duyarlı olmaya davet etti. Başkan Kocadon bazı konuların İl Hıfzıssıhha Kurulunun inisiyatifinde olacağına dikkat çekerek,  “Turizm lokomotif sektör olarak hareket edince beraberindeki 58 sektörü de hareket ettiriyor Bodrum’a dışarıdan gelen herkes bunu göz önüne almalıdır. Turizm Türkiye’mizin 2. büyük sektörü, Muğla ilimizin daha ciddi ekonomik krize maruz kalmaması için lütfen Bodrum’a kısa dönemli gel-git yapan kişiler daha dikkatli olsunlar.” şeklinde konuştu.

BODTO Başkanı “Üyelerimizin menfaatlerini korumak adına bu uyarıları yapmak durumundayım. Şimdiden tüm üyelerimize bu uyarıları dikkate aldıkları için teşekkür ediyorum. Umarım aşılama ve beraberindeki kişisel ve genel tedbirler ile birlikte salgını daha da kontrol altına alarak aydınlık yarınlarda refah içinde olabiliriz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu