GündemManşetSpor

ENDURONUN YENİ ADRESİ ÇAMARASI

Bodrum-motosiklet kulübüTürkiye Enduro Şampiyonası 1.Ayak Bodrum Yarışı 29-30 Nisan tarihlerinde Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle, “Yeni Parkur, Yeni Heyecan” sloganıyla Bodrum Motosiklet Kulübü’nün ev sahipliğinde Mumcular-Çamarası köyünde düzenlenecek.

Türkiye’nin en yetenekli enduro yarışçılarının katılacağı şampiyonanın ilk ayağında yarışçılar, 29-30 Nisan tarihlerinde Bodrum Enduro Motosiklet Yarış Parkurunda start alacaklar. Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla, Bodrum Motosiklet Kulübü’nün düzenlediği Türkiye Enduro Şampiyonası Bodrum Ayağında, Türkiye genelinden 250 sporcunun katılması bekleniyor.

Türkiye Enduro Şampiyonası’nın açılış yarışı niteliğindeki yarışlar, 29 Nisan Cumartesi günü Bodrum Belediye Meydanı’ndan magazin startı verilerek başlayacak olup, 30 Nisan Pazar günü ise Çamarası Mevkii’nde şampiyona için özel olarak hazırlanmış olan Bodrum Enduro motosiklet yarış parkurunda zor ama heyecanlı bir yarış yapılacaktır. Doğal engelli zeminden oluşan parkur, uzun ve zahmetli çalışmalar sonucunda enduro yarışları için uygun hale getirilerek, hem izleyenler için, hem de yarışanlar için, yarışlarda heyecanı doruklara taşıyacak bir parkur haline getirilmiştir. Mumcular Çamarası ormanında yarış için gerekli bütün standartların sağlandığı zorlu parkurda 3 tur atacak olan yarışmacılar, parkuru en kısa sürede bitirebilmek için birbirleriyle kıyasıya rekabete girecekler.

Bodrum Enduro Motosiklet Yarış Parkurunda fiziki ve mekanik dayanıklılığın ön plana çıkartılarak doğal engellerle dolu bağlantı yollarından ve farklı zorluk dereceleri olan cross, extreme ve enduro test etapları ile oluşturulmuştur. Hazırlanan test etaplarına ulaşımın kolay olması yarışın farklı noktalardan kolaylıkla izlenebilmesine olanak sağlamaktadır. Türkiye’ nin birçok yerinden kadın motosiklet sporcularının da katılacağı yarış “Yeni Parkur Yeni Heyecan Sloganıyla yarış alanında bulunan herkese farklı heyecanlar yaratacaktır.

Yarışlar ile ilgili bir açıklama yapan Bodrum Motosiklet Kulübü Başkanı Cevdet Erçik, geleneksel hale gelen Türkiye Enduro şampiyonası 1. ayak bodrum yarışı, hakkında şunları söyledi:

“Bu spora gönül veren yarışçıları bir araya getirme gibi ulusal bir görevi üstlenen bu yarışlar ile, küçümsenmeyecek sayıda yarışçı katılımı ve izleyici kitlesi ile Bodrum’un turizmine, ekonomisine ve Bodrum Bayrağı’nın tüm yurtta dalgalanmasına katkı sağlıyoruz. Özellikle profesyonel camia içerisinde oldukça önem verilen bu yarışların ilk ayağının Bodrum’da başlaması da hem katılımı, hem de heyecanı daha da katlamaktadır. Nisan tarihlerinde, Bodrum Motosiklet Kulübü olarak bizlerin Bodrum’a kazandırdığı yeni parkur ile çam ağaçlarıyla bütünleşmiş ormanda, tamamen doğal olan bir parkurda, seyircilerin heyecanlı zaman geçirebilmesi için 3 km. hızlı cross test etabı, 2 km. extreme test etabı ve 10 Km. Enduro test etabı ve bağlantı yollarıyla toplam 39 km. olan ve 3 tur koşulacak yarışın toplamı 117 km.dir. “

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu