EğitimGündemManşet

Başkan Aras: “Değişimi Birlikte Yönetelim”

Başkan Aras Gençlerle Buluştu

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bodrum Şubesi, “Çağdaş Gençlik Bodrum” dönem sonu kutlamasına konuk oldu. Başkan Ahmet Aras katıldığı programda gençlere, ” Bodrum’daki çağdaş gençliğimizle, Bodrum’daki bu değişimi birlikte yönetelim.” dedi.

Online olarak gerçekleşen etkinliğe, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın yanı sıra,  ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Lale Platin, ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı, ÇYDD gönüllüleri ve öğrenciler katıldı.

Çağdaş Gençlik Bodrum’un dönem sonu kutlamasına katılmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Başkan Aras, “Kurucumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan giden sevgili Türkan Saylan’ın ruhu şad olsun. Onu da burada büyük bir özlemle anmak istiyorum. onun o güzel yüzünü ve gülüşünü çok özledik. Siz gençler sayesinde onun ışığı günümüzde yaşıyor ve geleceğe taşınıyor. bunu başarabilen sevgili çağdaş yaşam gönüllüleri gerçekten çok büyük iş yapıyorlar. siz gençlerin bu yola katılmaları, Türkan Saylan’ın yolundan yürümeleri, ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde bize de ümit veriyor.” dedi.

İyi eğitilmiş, dünyayla entegre olmuş, kendini bilen, yaşadıklarının farkında olan, her türlü teknolojik gelişime açık, sosyal bir gençliğin var olduğunu belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Türkiye’nin son yıllarında bu kadar krize rağmen gençlerin sabrına ve entegrasyon kabiliyetine inanın şaşırıyorum. Geçmiş kuşaklarla karşılaştırdığımızda gençler şu anda siyasetin çok dışındalar. Kesinlikle herhangi aşırı bir ideolojiye katılmıyorlar. bireysel gelişme o kadar çok öne çıktı ki bu bence çağımızın en önemli kazanımı bizler için. Çünkü Türkiye’deki en büyük sorunlardan bir tanesi insanların kendini bireysel olarak geliştirmemesi ve bundan kaynaklı olarak topluluklarla kendini ifade etme çabasıydı. Yani ya bir siyasi partiye üye olup onun neferi oluyorsun, doğru ya da yanlış her şeyi liderinin prensipleri doğrultusunda kendini ona adıyorsun, ya bir cemaate ya da bir derneğe üye olup onların gücünü kullanmaya çalışıyorsun.Uzun yıllar isminin önüne bunları koyan bir toplum vardı. Ama şimdiki gençliğe bakıyorum, bireysel olarak o kadar geliştirdiler ki kendilerini dünyayla entegre oldular. Artık her biri bu topluluklardan çok daha ilerideler. O yüzden kendini geliştirebilen bireylerden oluşan toplum, çok daha güçlü bir hale geliyor. ” dedi.

Çok güzel bir gençliğin geldiğini ve çok başarılı olacaklarını düşündüğünü ifade eden Başkan Aras sözlerine şöyle devam etti:

“Bu ülke gelecekte ne olacak diye inanın endişelenmiyorum. Çok başarılı olacaklarını düşünüyorum. Hiç çekinmeyin ve endişelenmeyin, ülkenizin geleceğinden korkmayın. Biz zor zamanlar geçiriyor olabiliriz ama bunlar dönemseldir. Bu topraklar birçok olumsuzluk atlatmasına rağmen ayakta kalmıştır, kalmaya devam edecektir.

Dönüşüm var, değişim var. Ben bunu Bodrum’da da hissediyorum. Bodrum 2 yıldır inanılmaz bir değişimde. Her değişimin de kendi diyalektiği var. Siz o değişimi tutamazsınız ve yavaşlatamazsınız, o değişime ayak uydurmak zorundasınız. Ancak bu değişim iyi yönetilirse topluma, doğaya, çevreye ve geri kalan her şeye faydalı olur. Ben de arkadaşlar bu duygularla sizlerin de bu değişime katılmasını istiyorum. Bodrum’daki çağdaş gençliğimizle, Bodrum’daki bu değişimi birlikte yönetelim.”

Yerel yönetimlerde sivil toplumun önemine dikkat çeken Başkan Aras, “Gençlerimizle birlikte; katılımcı, şeffaf ve demokratik bir anlayışla, Bodrum’un bu değişime ayak uydurmasını sağlayalım.  Bunun yolu da sivil toplumdan geçiyor. Aslolan sivil toplumun bu işi sahiplenmesi. Bizim yasayla kurulmuş ve belediyemizin partneri olan kent konseyimiz var. Kent konseyleri yerel yönetimlere ortak ve işbirliği halinde çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. Çeşitli komisyonlar ve çalışma gruplarıyla gerçekleştirilmekte olan çalışmalara katkı verir, yeni fikirler oluşturur. Bu platformlar sayesinde ortaya çıkan fikirleri tartışıyoruz ve bunları birer politika haline getiriyoruz. Böylece katılımcı ve şeffaf bir şekilde belediye politikalarını oluşturuyoruz. Sivil toplumun işin içine girmesi çok önemli. Özellikle, dünyayı bu kadar içselleştirmiş, yeni gelişmelere açık ve teknolojiyi çocuk oyuncağı gibi kullanabilen gençliğimizin buralarda rol alması çok önemli. Size ihtiyacım var, gelin Bodrum’da gençlik politikalarını birlikte, katılımcı, demokratik ve şeffaf bir şekilde oluşturalım, Bodrum’un değişimini birlikte yönetelim.” diye konuştu.

Kutlama etkinliği, geride kalan dönemde gerçekleştirilen faaliyetlerin yer aldığı sunumun izlenmesinin ardından, öğrenciler tarafından okunan şiirler ve söylenen şarkılarla devam etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu