GündemKültür SanatManşet

EFE KASAPLAR’IN, “YERLEŞK.” SERGİSİ AÇILDI

Efe Kasaplar’ın, “YERLEŞK.” sergisi Leartesian art space sanat galerisinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi 30 Mayıs’a kadar ziyaretçilerine açık olacak.

Konacık Mahallesi’ndeki Sabri Kaptan İş Merkezi’nde kokteylle açılışı gerçekleştirilen, Sanatçı Efe Kasaplar’ın“YERLEŞK.” isimli sergisine sanatçılar, galeri sahipleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Çalışmaları dolayısıyla sergi açılışına katılamayan sanatçı, sergi açılışına katılan sanatseverlere gönderdiği mesajda, “İnsanoğlunun ölümden kaçınma dürtüsü; zihinsel yapı geliştikçe ölümsüzlük isteği olarak bilinçaltında şekillenmiştir. Taşlarsa antik bir dilde insana ölümsüzlüğü ve kalıcılığı çağrıştırırlar. Aynı zamanda insanın ilk barınağıdırlar. Kalıcı bir iz bırakılan ilk maddedir. Taşlar insanın en çok güvendiği maddedir. Onlar üzerine bıraktıkları izlerle kültürlerini diğer kuşaklara aktarmışlardır” cümleleri yer aldı.

Sanatçı Efe Kasaplar’ın resimlerinde, altyapıyı oluşturan ilk madde taşlardır. Bazen taşsı bir yüzey üzerine oluşturulmuş; örgüsel antik bir dil veya oylumlu antik şehirler kurgulanmıştır. Bazen yazıtsı bazen de maketsi bir mimarinin masalı içinde görünümüdür. Bu zaman dışı yazıtlar ve şehirler kendi mitolojilerinin tasviri olarak minyatürleşirler. Soyutlamalarda ise gelecekten duyulan kaygı vardır. Bu kaygıyı aşmanın yoluysa tekrar tekrar kurgulamaktır.

Leartesian art space (Leartezyen sanat alanı) galerisi kurucusu Serap Akdoğan, Sanatçı Efe Kasapların çok genç, yetenekli, üretken ve çok da güzel eserleri olan bir sanatçı olduğunu ifade ederek,”Gelecek vadettiğine inanıyorum. Kendisi rahatsızlığından dolayı sergi açılışına gelemedi. Sanıyorum serginin son günlerine doğru burada olacak. Galerimiz yeni açılmış bir sanat galerisi, yeni bir oluşum. Sergimiz 18 Mayıs-30 Mayıs tarihlerinde açık kalacak. Tüm Bodrumlu ve Bodrum’da yaşayan sanatseverlerin görmesini tavsiye ederim” dedi.

Sanatçı Efe Kasaplar, 1981 yılında Ankara’da doğdu. Jeoloji ve İşletme bölümlerindeki eğitimini yarıda bırakan Efe KASAPLAR; 1998 yılında resim sanatına yöneldi. Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F.’nde “Resim Kulübü”nü kurarak başkanlık yaptı. Çeşitli sanat atölyelerinde asistanlık yapan sanatçı; Okul, kafe ve restoranlarda dekorasyon ve duvar resimleme çalışmalarıyla beraber karma ve kişisel sergiler gerçekleştirdi. resimlerinde doğal ve kültürel zıtlıkları işlemektedir, çarpık kentleşme ve minyatür sanatına yer verir. Sanatçı Ankara’daki atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir. 2016 yılında Almanya Goslar’dakiMönchehaus Müzesi Don Kişot Evi koleksiyonuna Don Kişot çalışması kabul edilmiştir.

Sanatçının30 eserinin yer aldığı “YERLEŞK.” sergisi, 30 Mayıs 2019 tarihine kadar Pazar hariç hergün10:00-20:00 saatleri arasında Leartesian art spacesanat galerisinde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu