GündemManşetSiyaset

ÖZTÜRK’TEN BODRUM ZİYARETİ

IMG_3541Bir dizi ziyaret için Bodrum’a gelen Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Bodrum Sanayi Sitesi esnafı ile bir araya geldi.

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, bir dizi ziyaret için Bodrum’a geldi. Ziyaretine Bodrum Sanayi Sitesi’nden başlayan Öztürk, burada hizmet veren esnafla çalışmaları süren yeni sanayi sitesi ile ilgili fikir alış verişinde bulundu. Öztürk, sanayi sitesinin Torba Mahallesi’ne taşınarak, Bodrum Sanayi Sitesi altında bulunan hipodromun gün yüzüne çıkarılarak turizme kazandırılacağını söyledi.

Bodrum Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkan Yardımcısı Murat Özkaya, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Torba Mahallesi’nde yapılması düşünülen yeni sanayi sitesinin çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Bahse konu yerde iki parsel aldıklarını ve ortadaki hazine arazisinin alımı için Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün kendilerine destek vereceğini belirterek şunları söyledi:

“Sanayi sitesinin yapımıyla ilgili vekilimizden destek istiyoruz. Oradaki alacağımız hazine arazisinin satışıyla ilgili ve oradaki proje çalışmaları ile ilgili yardımcı olacağı sözünü aldık vekilimizden. Mevcut sanayinin altında zaten hipodrom olduğu biliniyor. Bununla ilgili komisyon kurulu çalışmaları devam ediyor. Bunu çabuklaştırmak için biz de bir an önce kendi sanayimizi yapıp, buradaki esnaflarımızı da mağdur etmeden oraya taşımak istiyoruz. Vekilimizde de Allah razı olsun bize yardımcı olacak.Bizim kooperatif adına aldığımız arazinin toplamı 64 dönüm. Fakat tutanağa almaya çalıştığımız birkaç parsel daha var. Hisselerin bir kısmını aldık, almaya da devam ediyoruz. 15 dönüm de ilave. Toplam 100 dönüme çıkarmayı düşünüyoruz.”

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ise mevcut sanayinin kaldırılarak altındaki hipodromun turizme kazandırılacağını belirterek şunları kaydetti:

“Genel seçimler sırasında biz buraya gelmiştik ve burada heyetle birlikte bir görüşme yapmıştık. Akabinde hipodromla alakalı belediyedeki arkadaşlarla ve buradaki projeyi yürüten akademisyenlerle benim bir görüşmem olmuştu. Buranın altında hakikaten çok ciddi bir tarihi eser var. Ben o eserleri 3 boyutlu resimlerini de gördüm. Bir defa o eseri bir an önce Bodrum turizmine kazandırmamız lazım, ortaya çıkartmamız lazım. Böyle bir eserin üzerinde böyle bir sanayi bize yakışmıyor. Sanayiyle ilgili Torba’da arkadaşların satın aldığı 2 parça halinde arazi var, onun da ortasında hazine arazisi var. Biz bu işi Muğla’da da yaptık fakat orada farklı bir metod uyguladık. Merkezde kalmış bir sanayiyi TOKi ve kooperatifi buluşturarak yeni yerine taşıyoruz. Ama burada farklı bir durum var. İki parsel arazi var, ortada da hazine arazisi var. O hazine arazisini kamu yararına almamız lazım. Buradaki sanayinin altında bir hipodromun olması ve bunun turizme kazandırılacak olması önemli. Ben buraya girerken zorlandım. Evet, zamanında ihtiyaç duyulmuş, yapılmış. Ama bugünkü şartlarda girmek de zor, çıkmak da zor, alış veriş yapmak da zor. İki nedenden dolayı buranın taşınması lazım; birinci nedeni esnafımızı rahatlatmak, ikinci sanayinin altındaki hipodromu gün yüzüne çıkarmak. Biz onun da projelendirmesini yaptırıyoruz şu an, çalışma devam ediyor.”

Nihat Öztürk, Torba Mahallesi’ne yapılacak yeni sanayi konusundan esnafa ellerinden gelen desteği vereceğini  de sözlerine ekleyerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Kamu yararı için hazine arazisinin kooperatife devredilmesi için biz esanafımıza yardımcı olacağız. Ama önce onlar bana sitem ettiler ‘neredesin diye’, ben de onlara sitem etti; 16 aydan beri bizi ne arayan var, ne de soran var. Bugün yardım noktasına geldiğimize göre biz hükümet olarak üzerimize düşeni yaparız, sizi yalnız bırakmayız. Bu konuda sanayi esnafının birlik ve beraberliği önemli.  İnşallah müsait bir zamanda hem yönetimle hem de arkadaşlarla bir araya geliriz. Bir de bunu herkes istiyor mu? O da var. Biz burada bir iş yapmak istiyoruz ama sanayi esnafının hepsinin rızasıyla yapmamız lazım. O da önemli. Hep birlikte bir toplantı yapıp, defterdarlık üzerinden planlar getirilecek, o planları alacağız, yerin durumuna bakacağız, özel bir konumu var mı. Akabinde de Ankara’da milli emlak genel müdürlüğümüzle yerin kooperatife devri konusunu birlikte görüşeceğiz. 16 Nisan’dan sonra arkadaşları Ankara’ya bekliyoruz. Ama 16 Nisan’dan önce de bahse konu yerin pozisyonunu birlikte istişare etme fırsatı bulacağız.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu