EkonomiGündemManşetTurizm

TURİZMDE UMUTLAR ARTIYOR

Bodrum-sahiller-turizmDev tur şirketinden gelen açıklama turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Avrupa’nın en büyük turizm acentalarından İngiltere merkezli Thomas Cook şirketi, turistlerin Türkiye ve Mısır’a geri dönmeye başladığını, geçen yıl ciddi sıkıntılarla karşılaşan iki destinasyona da ilginin bu yıl arttığını açıkladı.

Konuya ilişkin düşüncelerini aldığımız Turizm İşletmecisi Mustafa Akkoyun şunları söyledi:

“Bizde bu aldığımız yeni haberle açıkçası heyecanlandık. Biliyorsunuz, son zamanlarda olan sıkıntılardan sonra böyle bir haber almak gerçekten turizm adına çok sevindirici bir haber oldu. İleriye dönük açıkçası umutlarımız tazelendi. Bodrum olarak zaten bir sürü yabancı ülkelere misafirlik yapan bir yeriz. O yüzden tekrar böyle bir hareketlenme olması sevindirici açıkçası.”

Birkaç gün önce Londra’dan Bodrum’a gelen İngiliz Öğretmen Wendy Robertson, her fırsatta Bodrum’a geldiğini ifade ederek şunları söyledi:

“7 senedir Türkiye’ye geliyorum. Bu doğal güzelliğe kim gelmek istemez ki. Burayı, yemekleri, verilen hizmeti çok seviyorum. Yılda 4 defa geliyorum. Fırsat buldukça da gelmeye çalışıyorum.”

Robertson, Avrupa’daki kötü propaganda ile ilgili olarak ise şöyle konuştu:

“Türkiye’ye daha önce gelenler zaten buranın çok güvenli ve güzel bir ülke olduğunu biliyorlar ama daha önce gelmemiş olanlar gazete ve televizyonlardaki olumsuz haberlerden dolayı olumsuz düşünüyorlar. O yüzden bende çevremdeki herkese Türkiye’ye gidin hiçbir problem yok diyorum.”

Yaşanan olumlu gelişmeler ile ilgili olarak açıklamada bulunan Turizmci Kıvanç Erünlü ise şunları söyledi:

“Turizm 2016’da biraz zor geçti ama 2017’de şuanda İngiltere’nin özellikle İngiliz acentelerinin erken rezervasyonlarındaki İnşallah Bodrum’da 2017’nin hareketli geçeceğini gösteriyor. Türkiye üzerinde 2016’da yapılan kötü kampanyaları İnşallah kendimizi iyi tanıtarak Avrupalıların ve özellikle İngilizlerin tekrar Bodrum’a gelmesini bekliyoruz ve bu konuda da çalışıyoruz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu