GündemManşet

ADANALILARDAN ANLAMLI BAĞIŞ

20170328_163833Yaklaşık beş yıldır Bodrum da faaliyet gösteren Bodrum Adanalılar Derneği yaptığı bir dolu sosyal ve kültürel etkinliğin yanında sosyal sorumluluk projeleri de uyguluyor.

Dernek tarafından sağlanan 5 adet tekerlekli sandalyeden 4 tanesi ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere Bodrum Yarımadası Engelli Hakları Derneğine teslim edildi.

Dernek yöneticilerinin hazır bulunduğu teslim toplantısında konuşan Bodrum Adanalılar Derneği Başkanı Ayhan Ongun şunları söyledi.

“Derneğimiz üyelerinden işadamı Erdal Abacığlu’nun katkılarıyla başlattığımız “engelleri kaldırıyoruz” kampanyasında temin ettiğimiz tekerlekli sandalyeleri doğrudan bu konuyla ilgili çalışmalar yapan Bodrum Yarımadası Engelli Hakları Derneğine vererek kampanyayı başlatmış olduk. Bu konuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu tür etkinliklerin diğer dernekler tarafından da gerçekleştirilebilmesi için birlikte mücadele edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu amaçla oluşturduğumuz Bodrum Anadolu Kültür Platformu içerisinde yer alan 16 derneğin ortak kullanabileceği bir bina konusunda Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon’un verdiği sözü yerine getirmesini bekliyoruz.”

Bodrum yarımadası Engelli hakları derneği başkanı Esma Ezenel de yaptığı konuşmada şu konulara değindi.

“Yarımada nüfusunun neredeyse onda biri engelli vatandaşlardan oluşuyor. Kaymakamlık ve yerel yönetimlerden destek görsek de bu yeterli olmuyor. Bizim de mutlaka dernek için bir yere ihtiyacımız var. Dernek üyelerini evlerinden çıkarıp, atölyeler açarak onları üretime katabilmek için daha çok ilgi ve desteğe ihtiyacımız var. Bölgemizdeki tüm Sivil Toplum Örgütleriyle yakın işbirliği yapmaya özen gösteriyoruz. Bodrum Adanalılar Derneği de tekerlekli sandalye desteği verdiler. Yönetim Kurulu başkanı Ayhan Ongun’un şahsında tüm dernek üyelerine teşekkür ediyoruz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu