GündemManşet

KLASİK OTOMOBİLLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Bodrum-klasik otomobillerOrtakent Yahşi Mahallesi’ndeki Funtown Eğlence Merkezi’nde sergilenen İngiliz, Amerikan, Alman ve yerli model klasik otomobiller büyük ilgi gördü.

Klasik otomobil tutkunları, Funtown’a akın etti. Tam bir klasik araba tutkunu olduğu bilinen sunucu Alp Kırşan da sergilenen otomobillerden biri olan 8 çeker satın aldı. Kırşan, “Uzay teknolojisinde üretilen bir araç bu. Klasik değil. Acil yardım aracı. Amfibik bir şey. hem suda, hem karada gidiyor. Dere geçilebiliyor. Ulaşılamayan yerlere ulaşıp, ulaşılamayan balıklara ulaşacağız” diye konuştu.

Funtown’daki otomobil sergisini dolaşan tiyatro oyuncusu Erkan Can da gazetecilerin sorularını yanıtlarken, klasik araba tutkusunun çocukluğundan bu yana devam ettiğini ve tüm aldığı arabaları aktif olarak trafikte kullanmayı tercih ettiğini, koleksiyon yapmadığını anlattı. Bursalı olan sanatçı, Bursa’nın otomotiv sanayinin beşiği olduğunu hatırlatarak, “En iyi tamirciler Bursa’da vardı. Çocukluğumuzdan beri uğraşıyoruz bu işlerle. Seviyoruz, çünkü bu işlerin içinde büyüdük. Bu bir tutku, bizim doktorumuz, bizi tedavi ediyor. Ben kullanmayı da çok seviyorum, arabamla her yere giderim. Bu arabaların hepsi sanat harikası, bir estetiği var, bir duruşu var, karakteri var ” dedi. Bodrum’da böyle bir etkinliğin düzelenmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Can, “Gelecek sene çok daha büyük bir katılım olacağını tahmin ediyorum. Klasik araba tutkunları için çok güzel bir fırsat oldu. İnsanlar birbiriyle tanışıyor, destek oluyor böyle toplantılarda. TÜm klasikçiler Türkiye’de aşağı yukarı birbirini tanır zaten. Seneye de inşallah gelip destek olacağız.” diye konuştu.

80 ARAÇ KATILDI

Bülent Palabıyık da “İzmir’de araç alıp topluyoruz. İzmir’den Bodrum’a 7 araç geldik. Aralarında 56 Chevrolet var, 76 Buick var, iki tane Caprice Klasik, bir tane 75 Pontiac gibi araçlar var. 60 tek kapı Coupe getirdik ki en orijinal aracımız odur. Böyle bir etkinliğe katıldığımız için çok mutlu olduk” dedi.

Ozan Aydın da 60 yabancı klasik ve 20 adet de yerli otomobil olmak üzere etkinliğe 80 araç katıldığını söyledi. Aydın, “Beklentimiz bu yöndeydi. Kısa zamanda elimizden geleni yaptık. Tekrarı yine olacak. Bu kez daha çok çalışarak, destek alarak ikinci daha büyük organizasyonumuzu düzenleyeceğiz inşallah” dedi.

Bilal Yılmaz ise “Biz Turkish Classic Car’a destek olmak için geldik. Üç klasik arabamızla katıldık. Güzel bir etkinlik oldu” diye konuştu.

Bu arada etkinlikte Bodrum’da yaşayan sanatçı Ayla Eriş de canlı bir performans sergiledi. Klasik araçlardan birini tabloya dönüştüren Eriş, sanatseverlere birer fırça darbesi attırmayı da ihmal etmedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu