GündemManşetSpor

ADRENALİN DOLU FESTİVAL

bodrum-extremeBodrum’da ilk defa düzenlenen Extreme Off-Road Racing Festivali adrenalin dolu anlar yaşattı.

Çeşitli araçların yarışabildiği Türkiye’nin tek parkurunda 9 yaşından 68 yaşına kadar sporcu çeşitli kategorilerde ter döktü.

Türkiye Motosiklet Federasyonunun destekleri ile Bodrum Halikarnas Motor Sporları Kulübü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Extreme Off-Road Racing Festivaline 28 ilden 126 araç ve 200’ün üzerinde yarışmacı katıldı.

Sabah saatlerindeki yoğun sis nedeniyle 1 saat gecikmeli başlayan yarışlar minik motosikletçilerin yarışıyla başladı.

Yıldız Çocuklar Kupası, Kadınlar Kupası, ATV-UTV Kupası, Veteran, Usta, Gençler Kupası, ATV-UTV, Hobi, Prestij kategorilerinde Kızılağaç Mevkiinde hazırlanan parkurda gerçekleştirilen yarışlar kıyasıya mücadelelere sahne oldu.

Çok sayıda yarış severin heyecan içinde izlediği yarışlarda bazı sporcular zor anlar yaşadı. Kimi sporcular düştükleri yerden kendi imkanları ile kalkıp yarışına devam ederken bazı sporcular için parkura sağlık ekipleri girdi.

Sporcular parkurdaki etaplarını tamamlayabilmek için hem arazi şartları ile hem de bir birleriyle mücadele etmek zorunda kaldılar. Su dolu çukurlar, keskin virajlar, dik yamaçlardan oluşan extreme parkurunun en küçük yarışmacısının hedefi ise dünya şampiyonasında yarışmak.

Baran Bulut Kocaman, “9 yaşındayım. Bu pistte yarışan en küçük yarışçıyım. Yarışırken biraz stres, biraz heyecan, biraz hırs ve mücadele ruhu ile motorumu sürüyorum.” Diyerek duygularını anlattı.

Akşam saatlerine kadar süren yarışlar sonunda dereceye giren sporculara kupaları verildi.

Halikarnas Motor Sporları Kulübü Başkanı Faysal Şefkatlioğlu, festival tadındaki yarılar için şunları söyledi:

“TR Extereme Off-Road Festivali Bodrum’da yapılıyor. Bu sene ilkini yapıyoruz. İnşallah her yıl bu festivali devam ettireceğiz. Bunun da gurur içerisindeyiz.

En küçük yarışçımız 9 yaşında en büyük yarışçımız 68 yaşında. Tabi Türkiye’nin birçok yerinden geldi, 126 araç katılıyor bu yarışa, şeylerle beraber otomobildeki, UTV’deki copilotlarla beraber 200’ü geçiyor yarışçı yani katılan arkadaş sayısı.

Güzel bir etkinlik, bizde hani gururluyuz bir güzel bir şey kazandırdığımız için ülkemize. Türkiye’nin tek ATV-UTV özellikli parkuru bu hem burada otomobillerde yarışabiliyor hem ATV’lerde yarışabiliyor motosikletlerde yarışabiliyor, bisikletlerde yarışabiliyor. Çok güzel bir parkur yaptık Bodrum’a.”

Öte yandan yarışlar sırasında yaralanan 15 sporcuya, parkur yakınında konuşlanan 112 Acil, Bodrum Belediyesi Sağlık ve Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği ekipleri müdahale etti. Sporculardan 5’i ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu