ÇevreGündemManşet

BAŞSAVCILIKTAN HATIRA ORMANI

WhatsApp Image 2017-03-22 at 12.24.01Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında, denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler hakim ve savcılarla fidan dikti.

Hafta kapsamında, Yalı Mahallesinde geçtiğimiz yıl çıkan yangında yanan ormanlık alanda fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde Başsavcı Dr. Barış Duman’ın koordinesinde denetimli serbestlik müdürlüğü organizesinde gerçekleştirilen etkinliğe, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Adliyesinde görevli hakimler, savcılar, denetimli serbestlik müdürlüğü personeli, hükümlüler ve daire amirleri katıldı.

Başsavcı Dr. Barış Duman etkinliğe ilişkin olarak yaptığı açıklamada;

“Orman haftası münasebetiyle, Cumhuriyet Başsavcılığımız bünyesinde ki Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzün organizesinde, Kızılağaç Bölgesindeki yanmış orman alanında Adliyede görevli Hakim ve Savcılarımız, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeli ve hükümlülerle birlikte ağaçlandırma çalışmasına fidan dikerek katkı sunmak istedik.

Bodrum Kaymakamımız Sn. Bekir Yılmaz ‘a, Hakim ve Savcı meslektaşlarıma, Koruma Kurulu Üyeleri Daire Amiri ve STK temsilcileriyle, Kolluk amirlerine katılımlarından ötürü; etkinliği programlayan İnfazdan sorumlu Savcımız Ercan Türkol ve Denetimli Serbestlik Müdürümüz Ruhşen Doğan ‘a, Orman İşletme Şefimiz Mutlu Mercan’a emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum.

557 km2 ye sahip Bodrum ilçemizin esasında %61 lik arazisi orman alanıdır. Ancak son yıllarda çıkan orman yangınları nedeniyle orman örtüsünde kimi alanlarda maalesef azalma yaşanmıştır.

Milli servetimiz olan ormanları korumak her vatandaşın görevidir. Bizlerde bu bilinçle hareket ettiğimizi göstermek adına bugünkü etkinliği planladık. Unutulmamalıdır ki ormanlar geleceğe bırakılacak en önemli mirastır.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu