ÇevreGündemManşet

TEMİZLİK AKYARLAR’DA DEVAM ETTİ

DCIM100GOPROG0040061.Yalıçiftlik, Güvercinlik, Mazı, Gümbet ve Ortakent koylarının ardından deniz dibi temizlik etkinliğine Akyarlar Koyunda devam edildi.

Bodrum Belediyesinin “Deniz En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla yürüttüğü deniz dibi temizlik kampanyası kapsamında Akyarlar Koyunda temizlik yapıldı.

Belediye dalış grubuna bağlı 10 dalgıcın katıldığı temizlik çalışmasında yine bildik manzara ile karşılaşıldı.

Yaklaşık 2 saat süren dip temizliği sonrasında, otomobil lastikleri, oto teybi, plastik, cam ve metal şişeler, naylon atıklar, şezlong ve daha birçok atık madde dalgıçlar tarafından karaya çıkarıldı.

Akyarlar Mahallesinde yaşayan emekli Doktor Murat Akçar yaşanan çevre kirliliğine şu sözlerle tepki gösterdi:

“Naylon torbalar, sigara izmaritleri, sigara paketleri, bira şişeleri, soda şişeleri, içki şişeleri bütün bunların anlatılması lazım. Bu plaj bu deniz milyonlarca yıl içerisinde oluşuyor. Bunu birkaç gün içerisinde biz yok ediyoruz, mahvediyoruz. Kısa bir sürede, yazlık sezon için gelen insanlar o kadar hoyratça davranıyorlar ki bu muhteşem plajı, dünyada eşi benzeri olmayan bu plajı kısa bir sürede çöplüğe döndürüyoruz ve bence bu son derece yazık. Özellikle yatlardan atılanlar, insanların yanlarında götürdükleri eşyaları bırakıp gitmeleri, çer çöplerini her yerde bırakmaları fevkalade turizm için, bu kadar güzel bir bölge için fevkalade aleyhte bir olay.”

Denizden torba torba çıkarılan atıklar temizlik işçileri tarafından ayrıştırıldı. Bölgeye gelen Akyarlar Hacı Mahmut Tınaztepe İlkokulu öğrencilerine çevrenin korunması ile ilgili bilgilendirilmeler yapıldı.

Bazı vatandaşlar da gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

İlkokul Öğretmeni Latife Dağcı şaşkınlığını şu sözlerle dile getirdi:

“Baktığım zaman şaşırıyorum bunlar denizden mi çıktı diye. Tabureler, şezlonglar her şeyi insanlar her halde atıyor. Yani çevreyi kirletmek için elimizden geleni yapıyoruz diye düşünüyorum. Korumak yerine tam tersini yapıyoruz.”

Deniz dibi temizlik çalışmaları, önümüzdeki günlerde sırasıyla Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan, Göltürkbükü ve Torba Koylarında devam edecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu