EkonomiGündemManşet

İSTİHDAM SEFERBERLEĞİ ANLATILDI

BSN01Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Sanayi ve Ticaret Odası koordinesinde yapılan Milli İstihdam Seferberliği toplantısına katıldı.

Bodrum Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıya Vali Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli, Bodrum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve turizmci iş adamları katıldı.

Toplantıda katılımcılara özel sektöre verilecek teşviklerin düzenlendiği 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilgili sunum yapıldı ve istihdam seferberliğinin işveren ve çalışana sağladığı avantajlardan bahsedildi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında il genelinde yapılması gerekenlerin hızla yapıldığını söyleyen Vali Çiçek, tüm ilçeleri tek tek gezerek işverenlere programının çalışma hayatına getireceği yenilikler hakkında bilgilendirmelerde bulunduklarını söyledi.

İşverenlerin bu programından faydalanmak için acele etmeleri gerektiğini belirten Vali Çiçek, “Bu proje ile işverenlerimiz kalifiyeli işçi çalıştırarak istihdama katkı sağlayacak, vatandaşlarımız iş sahibi olacak bu sayede ekonomik büyüme hızlanacak. Devlet hem çalışanın hem de işverenin yanındadır. Çalışan ve üreten her birey devlet için önemli ve değerlidir” dedi.

687 sayılı KHK ile çalışma hayatına devlet tarafından getirilen teşviklerden işverenlerin faydalanmaları konusunda çağrıda bulunan Vali Çiçek, “Söz konusu kararname ile işverenimiz belirli şartlarda ve belirli bir süre içerisinde işçi çalıştırıyorsa çalıştırdığı her işçinin alacağı asgari ücretin yarısı devlet tarafından karşılanacak. Yani işverenlerimizin işçi maliyetlerinin yarısını devlet ödeyecek. SGK ve İŞKUR İl Müdürlüğümüz tarafından siz işverenlerimize her türlü yardım ve destek sağlanacaktır. Hedefimiz bu program sayesinde il genelinde 30 bin kişiyi iş sahibi yapmak” diyerek konuşmasını tamamladı.

Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli ise “687 KHK kapsamında üç ay işsiz olmak ve İŞKUR’a iş talebiyle başvurmak koşuluyla kontenjan ve sayı şartı aranmaksızın 31/12/2017 tarihine kadar her işçinin 773,00TL’si İŞKUR tarafından karşılanacaktır” dedi.

 

 

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu