GündemManşet

40 YILLIK “HACI”LAR

bodrum-hacı murat konvoyu.-1jpgEge Bölgesindeki bazı illerden toplanan Hacı Muratlar Bodrum’da bir araya geldi.

Hem İstiklal Marşının Kabulünün yıldönümünü hem de Murat 124’lerin trafiğe çıkışının 40. Yılını kutladılar.

Sosyal medya üzerinden yapılan organizasyon ile İzmir, Aydın ve Muğla’daki Hacı Murat tutkunları Bodrum’da bir araya geldi.

Türk Bayrakları ile süslenen yaklaşık 40 araçlık konvoy Bodrum-Turgutreis Karayolunda gövde gösterisi yaptı.

Kornalar çalarak tur atan 40 yıllık otomobillerin tutkunları daha uzun yıllar bu tutkuyu devam ettirecek gibi görünüyor.

Organizasyon Sorumlusu İbrahim Çelik gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ziyaretimizin sebebi, 12 Mart İstiklal Marşının kabulü olduğu için 96.yılı hem onu yad edelim istedik. Birde, araçlarımızın stanttan indiğinin 40. Yılı. En son stanttan inen araç 40 yaşına girdi. Uzun zamandan beride böyle bir etkinlik düzenlenmemişti. Dedik ki madem bir kahvenin 40 yıl hatırı var dedik bu 40 yıllık hatırı bir daha yad edelim.”

 

Gelişen teknolojiden de faydalanan Hacı Murat tutkunları otomobillerine harcama yapmaktan kaçınmıyor. Aydın’dan gelen Hacı Murat tutkunu Özcan Satılmış’ta 3 bin liraya aldığı otomobiline tam 23 bin lira masraf etmiş. Satılmış tutkusunu şöyle anlattı:

“”Ben 51 yaşındayım, çocukluğumuz hep bu 124’lerin üstünde geçti. 124 bir tutkudur. Çok keyif alarak kullandığımız bir arabadır. Çünkü trafikte seyir halindeyken bütün insanların ilgisi bizim hoşumuza gidiyor buda bizi çok mutlu ediyor.

Ben arabayı 23 bin lira harcadım. Bu araba hurda halindeydi. Resimleri falan var hep elimde, eski detaylı resimleri.  Bu arabayı ben 3 bin liraya aldıydım. Uzun bir 10 aylık bir süre doğrultusunda topladık aracımızı.”

 

Son model ses sistemleri, deri döşeme koltuklar, elektrikli antenler, camlarına yazılan özlü sözler ve havalı kornaları ile donatılan hacı muratlar genç yaşlı herkesin beğenisini topluyor.

 

Bodrum’da buluşan Hacı Murat tutkunları etkinlik sonunda pasta kestiler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu