EkonomiGündemManşetTurizm

İŞ-KUR İL MÜDÜRÜ SEKTÖR TEMSİLCİLERİNE ANLATTI

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli-BodrumMuğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Sektör Temsilcileri Bilgilendirme Toplantısı kapsamında Bodrum’da işverenlerle bir araya geldi.

Gümbet Mahallesindeki İSİS Otelde gerçekleştirilen toplantıya, bazı turistik tesis sahipleri, bölgedeki otellerin yöneticileri ve ilgili departman yetkilileri katıldı.

Toplantı öncesi Kent Haber’e konuşan Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli şunları söyledi:

“Her sene turizm sezonu başlamadan önce hem ilimiz genelinde hem de Bodrumumuzda özellikle istihdam teşvikleri ile ilgili olarak bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Yine her yıl bu dönemlerde istihdam teşviklerimizde gerek mevzuatımızda gerekse yan alanlarda yenilenmeler oluyor. Bu bağlamda, teşvik uygulamamız olan işbaşı eğitim programlarımızla ilgili, işverenimizin ve işçimizin lehinde düzenlemeler oldu. Konu hakkında işverenlerimize bilgilendirme toplantısı yapıyoruz” dedi.

İşbaşı Eğitim Programındaki bazı yenilikler hakkında bilgiler veren Sarıyerli sözlerine şöyle devam etti;
“Yeni düzenlemede, işbaşı eğitim programı 6 aydan 12 ‘a çıktı.  İş akdi askıya alınan personellerimiz işbaşı eğitim programından daha önce faydalanamıyorlardı şimdi bu durumdaki personelin faydalanması sağlanıyor” dedi.

Çok sayıda katılımcının dinlediği toplantının açış konuşmasını yapan İSİS Otel Genel Müdürü Melih Alemdar, 5 yıldır düzenli olarak bu toplantıları gerçekleştirdiklerini ifade ederek şöyle konuştu:
“Aslında devletimizin bize kanunlar gereği vermiş olduğu imkanları kullanamadığımızdan dolayı kaybettiğimiz paralar var. Bunlarda, şirketlerimize sağladığımız menfaatler içerisinde ne kadar yetersiz kaldığımızı gösteriyor. Burada anlatılacak olan her kelimenin hele ki bu içinde bulunduğumuz sıkıntılı dönem içerisinde çok büyük değeri var. Bu değerleri de paraya dönüştürmek biz profesyonellerin elinde yada değil” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan İş-Kur İl Müdürü İlyas Sarıyerli, yine müjdelerle geldiğini ifade ederek başladığı konuşmasına yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileyerek başladı. Yaşanan terör saldırılarını kınayan Sarıyerli şöyle konuştu:
“Bu saldırılar aynı zamanda ciğerimize hançer saplanmış gibi etki yapıyor ancak hayat devam ediyor. Halk tabiri ile bağrımıza taş basıp yolumuza devam edeceğiz, etmek durumundayız. Sonuçta, ülkemizde turizm sektörü, 2015 yılı toplam ihracaatı olan 144 milyar Doların 31,4 milyar Dolarına sahip” dedi.

Sarıyerli, konuşmasında katılımcılara istihdam teşviklerindeki yenilikler hakkında de

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu