GündemKültür SanatManşet

MUMCULAR’DA DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ

Bodrumda deve guresi festivali (10)Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Mumcular Deve Güreşi Festivali gerçekleştirildi.

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Karaova, Gölbaşı ve Mumcular Muhtarlığının ortaklaşa düzenlediği Mumcular Deve Güreşi Festivali’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinliği binlerce vatandaş izledi.
Mumcular Muhtarı Mehmet Karan, Gölbaşı Muhtarı Celal Feslikan, Karaova Muhtarı Muhammed Karademir ve Bodrum Belediyesi’nin oranizasyonluğunda düzenlenen etkinliğe; CHP Muğla Milletvekili Avukat Akın Üstündağ, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Taner Uslu ve İsmail Altındağ, Bodrum Yarımadası’ndan muhtarlar ve çok sayıda güreş sever katıldı. Etkinlikte Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un devesi “Goca Bodrumlu”, Nazilli’den Ali Eşsiz’ in  “Boncuk” adlı devesiyle mücadele etti. Güreş berabere sonuçlandı.
Tüm güreş severlere ve katılımcılara hoş geldiniz diyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon; “Bodrum Yarımadası’nın güzel yüzlü, örf ve adetlerine sahip çıkan güzel halkım. Hepinizi bugün burada görmekten son derece mutluyum. Çünkü bizi ancak örf ve adetlerimizi yok edemezlerse yıkamazlar. Sizler, bu örf ve adetlere sahip çıktığınız sürece bu bayrak, bu ülkede dalgalanmaya devam edecek. Sizinle gurur duyuyorum. Önce deve sahibi arkadaşlara sonra bu güzel deve güreşlerini tertipleyen komiteye, develerimizi ise Allah’a emanet edip hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu