EğitimGündemManşet

ÖĞRENCİLERE DEPREM BİLİNCİ SEMİNERİ

CIMG00021 – 9 Mart Deprem Hafta nedeniyle Bodrum’daki okullarda Temel Afet Bilinci Eğitimi ve Tahliye Tatbikatı gerçekleştirildi.

Muğla 911 Arama Kurtarma Araştırma Derneği ve Aya Arama Kurtarma Derneği tarafından Bodrum’daki Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Karabağlar Ortaokulu, Atatürk İlkokulu, Merkez Turgutreis Ortaokulu’nda eğitim ve tatbikatlar gerçekleştirildi. Her okulda yaklaşık 2 saat süren Temel Afet Bilinci Eğitimi ve Tahliye Tatbikatlarına toplamda 500 öğrenci katıldı.

Etkinlikler hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Muğla 911 Arama Kurtarma Araştırma Derneği Kurucu Başkanı Cenk Ayata şunları kaydeti:

“Eğitim ve tatbikatları Pazartesi, Salı ve Çarşamba olmak üzere 3 gün yaptık. Deprem öncesinde, deprem esnasında ve sonrasında neler yapılması gerekir, bunları öğrencilere anlattık. 1 – 9 Mart Deprem Hafta nedeniyle tüm Türkiye’deki okullarda bu eğitimler veriliyor. Biz de Bodrum’da bu eğitimleri verdik. Oldukça verimli geçtiğini düşünüyorum.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu