ÇevreGündemManşet

TURGUTREİS’E ATIKSU TESİSİ GELİYOR

bodrum en büyük tesisi için çed raporu onaylandı (2)Turgutreis Mahallesi’ne 37 bin metreküp gün kapasiteli olarak yapılacak olan ve Bodrum’un en büyük Atıksu Arıtma Tesisi olacak olan Turgutreis Atıksu Arıtma Tesisi’nin ÇED Raporu onaylandı.

Bodrum’un alt yapı sorunun en fazla yaşandığı Turgutreis, Akyarlar, İslamhaneleri, Peksimet, Dereköy ve Gümüşlük mahallelerini kapsayacak olan Turgutreis İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin yapımı için ÇED raporu onaylandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılı Temmuz ayında bölge halkını bilgilendirmek amacıyla ‘Halkın Katılım Toplantısı’nın düzenlendiğini hatırlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, uzun süreli bekleyişin sonunda ÇED Raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını söyledi.

“BODRUMUN EN BÜYÜK ATIKSU ARITMA TESİSİ OLACAK”

Bodrum’a en büyük ve kapsamlı atıksu arıtma tesisinin yatırımını yapacaklarını belirten Başkan Gürün, “Tesis Turgutreis Mahallesi Kum mevkiinde bulunan 30 bin 436 metrekarelik bir alana yapılacak. Turgutreis İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin maliyeti yaklaşık 94 Milyon 750 bin TL’yi bulurken 195 bin 235 kişilik nüfusa karşılık 37 bin Metreküp gün kapasitesi ile Bodrum’un en büyük ve kapsamlı Atıksu Arıtma Tesisi olma özelliğine sahip olacak. Bölgeye yapacak olduğumuz bu yatırım Turgutreis Mahallesi ile Akyarlar, İslamhaneleri, Peksimet, Dereköy ve Gümüşlük mahallelerini kapsayacak” dedi.

Turgutreis İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin bölge için çok önemli bir tesis olduğunu söyleyen Başkan Gürün, “Bu bölge turizm anlamında önemli bir yerimiz. Burada yapılacak her işi dikkatli ve zamanını iyi ayarlayarak yapıyoruz. Bu yüzden bu tesisin kapasitesinin, özelliklerinin iyi olması ve bu tesisin başlama tarihini de turizme ve sezona göre ayarlamamız gerekiyor. Tesisin yapımına 2017 yılı sonlarına doğru başlamayı planlıyoruz. Çalışmaların 1. Etabı olarak 100 kilometrelik bir kanalizasyon hattı yapımı olacak. “ dedi.

“2017 Yılında Muğla’ya 470 Milyon TL Yatırım Yapacağız”

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kurulduğu günden bu yana Muğla’ya 565 Milyon TL yatırım yaptığını ve 2017 yılında da 470 Milyon TL yatırım yapacaklarına değinen Başkan Gürün, “Dünya Bankası’ndan sağladığımız 270 Milyon TL kredi Muğla’mızda içme suyu, kanalizasyon, arıtma tesisleri için kullanılacak. Hedeflerimizi bir bir geçekleştiriyor, Muğlamıza yakışan hizmetleri vatandaşlarımız için hayata geçiriyoruz.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu