AsayişGündemManşet

BODRUM PROTOKOLÜ KARDAK’TA

Bodrum-kardak kayalıklarıBodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, kolluk kuvvetleri ile birlikte Kardak kayalıklarına giderek incelemelerde bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın 29 Ocak Pazar günü Kardak kayalıklarını ziyaret etmesinin ardından Ege denizinde hareketli saatler yaşanmaya başlamıştı. 24 gündür nöbet tutan Türk Sahil Güvenlik ekipleri Yunan askerlerinin Türk karasularına girmesinin birçok kez engellemişti. En son 2 gün önce Ege denizinde gerilim hat safhaya çıkmıştı. Bugün ise bölgede sessizlik hakim oldu. Öğlen saatlerinde Turgutreis açıklarından gelen Sahil Güvenlik Botu Kardak kayalıklarına 2 metre kadar yaklaştı. Bir süre kayalıkların yakınına duran Botun içerisinde bulunan Bodrum Kaymakamı, Bodrum Garnizon Komutanı, Bodrum jandarma Komutanı ve Bodrum İlçe Emniyet Müdürünün olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Bodrum kalesi önünden sahil güvenlik botuna binen Bodrum İlçe Kaymakamı Bekir Yılmaz Bodrum’un tüm koylarında incelemelerde bulundu.  Kaymakam Yılmaz’a Bodrum İlçe Garnizon Komutanı İzzet Adagideli, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin ve Bodrum İlçe Emniyet Müdür Haluk Baş eşlik etti. Kale önünden Sahil güvenlik botuna binen Kaymakam Yılmaz, Gümbet, Bitez, Ortakent, Bağla, Turgutreis koylarında da incelemelerde bulunduğu. Kardak Kayalıklarına da gelen Bodrum Kaymakamı kısa bir süre bölgeyi inceledi.  Kaymakam Yılmaz daha sonra Gümüşlük ve Yalıkavak koylarını da denetlediği öğrenildi.

Öte yandan, 170 metre uzunluğunda bulunan Enerji gemisi ise Kardak kayalıklarından geçmesi ilginç görüntüler oluşturdu.

 

Akşam saatlerinde ise gerilim Yunan savaş gemisinin bölgeye gelmesiyle iyice arttı. Türk Sahil Güvenlik Botu ve Savaş Gemisi bölgeye gelen Yunan gemisini uzaklaştırdı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu