EkonomiGündemManşet

MANDALİNALI ÜRÜNLER ŞAŞIRTTI

mandalina-şenliğiBodrum’da düzenlenen “Bodrum Mandalina Festivali” kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Coğrafi İşaret sahibi olan Bodrum Mandalinası, lokumu, gazozu, reçeli derken birbirinden farklı lezzetlerle bir araya geldi.

20-22 Ocak günleri arasında düzenlenen Bodrum Mandalina Festivali bu yıl ilk kez bir çalıştayla başladı. Akademisyenlerin, üreticilerle buluştuğu çalıştayda Bodrum mandalinasının geleceği konuşuldu.

Mandalina bahçelerinin betona yenilmemesi için, üreticilere destek olunması için gerçekleştirilen festival kapsamında çocuklara mandalina toplatıldı. Bitez Mahallesindeki bir bahçeye giren çocuklar poşet poşet dalından mandalina topladı.

Festivalin son gününde ise mandalinadan yapılan yemekler, tatlılar ve hediyelik eşyalar vatandaşların beğenisine sunuldu. Girişimci ev hanımları ve bazı firmalar tarafından üretilen ürünler vatandaşların beğenisini kazandı.

Sadece tatlılarda ve yemeklerde mandalina hediyelik ürünlere de ilham kaynağı oldu. Mandalina görünümlü mum görenlerin takdirini topladı.

Bodrumlu bir girişimci ise Bodrum Mandalinasını Türk kahvesi ile buluşturdu. Kendine has tadı ve aroması ile bilinen Bodrum Mandalinası, baklava, dolma, peynir gibi ürünlerde de kendisini gösterdi.

Bodrum’un yerel değeri olan mandalinan yaşatılması için süren çalışmalar üreticilere umut oldu.

Bodrum Narenciye Birliği Başkan Vekili İsmail Akpınar umutlarının yeniden yeşerdiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Ben ilk defa çok umutluyum. Çalıştay gerçekten çok değerli katılımcılar sayesinde çok iyi geçti yani çok iyi geçti, umduğumdan çok iyi geçti ve şunu anladım yani bende Birlik olarak karamsardım ama şuanda 20 Ocak’tan sonra karamsarlığı bıraktım ve bu ürünün çok elit ve çok değerli ürün olduğunu ve Bodrum’a yakışan ürünler üretilerek katma değer ürünler yapmamız gerekiyor onları öğrendik. Artı, yılmamamız gerektiğini hep biz bu zaman kadar ürünün şeyisine baktık olmaz etmez yok yok yok.

Çabalar görüyoruz işte bak, orada dolması yapılmış, peyniri yapılmış işte şu yapılmış. Hep bunlar demek ki bir şey var ağır ağır. Burada ne olacak, Bodrum ekonomisine para olarak yazılacak. Benim bizim tek istediğimiz şu zaten üreticinin cebine para koyabilmek. Ha başaramadık ben ondan şeyim ama tek istediğimiz şu var, bu ürünü coğrafi işaretli ürünü değerlendirip üreticinin cebine para vermek.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu