GündemManşetSiyaset

BODRUM TRAFİĞİ NEFES ALACAK…

Bodrum-Ak PartiYerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti Bodrum İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Tire, Bodrum Yarımadasına nefes aldıracak çözümleri basınla paylaştı.

Bodrum İlçe Başkanlığı Binasında gerçekleşen basın toplantısına Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Tire, Yener Çelik, Ömer Özmen, Orhan Dinç, Adalet Mutahare Öncü, Emrah Güntan Bayçöl ve Cumhur Kısa katıldı.

Tire’in harita üzerinde yaptığı açıklamalarla trafiğin nasıl rahatlayacağı soruları cevapları cevap buldu.

Hepimiz Bodrum’un ihtiyaçlarını gidermek için birlikte çalışıyoruz diyen Tire, “Bodrum’u yaşayanlar olarak sorunları biliyoruz.  Problemlerimize çözümler üretme konusunda tüm teşkilatımız, yetkililerle birlikte ve uyum içerisinde çalışıyoruz. Ürettiğimiz her çözüm, gayretimizi daha da arttırıyor. Yakın zamana kadar sadece yaz aylarında yaşanan trafik problemi 12 ay yaşanır hale gelmiştir. Bugün sizlerin aracılığıyla Bodrum’un kanayan yarası haline gelen trafik problemi konusunda ürettiğimiz çözümleri kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz” dedi.

BU İŞTE ÇOK EMEK VAR HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Hızla artan nüfusumuz her geçen gün Bodrum Yarımadasının trafiğini son derece olumsuz etkiler hale geldi tespitini yapan Tire, “Trafikte yaşanan olumsuzluklar hem Bodrum’a hem de ülkenin ekonomisine verdiği zarar ciddi boyutlara geldi. Başkanımız başta olmak üzere teşkilatımız, uzmanlarla birlikte geliştirdiği mikro ve makro trafik çözümlerimizi, konunun muhataplarına brifingler vererek aktardı. Bu süreç 15 Aralık 2016 tarihinde başladı. Sırasıyla; Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Karayolları İzmir Bölge Müdürülüğü’nde dizi halinde teknik toplantılarla devam etti. Sonuçları yerel yönetimlerle paylaşıldı. Son olarak da dün itibarıyla yeni Kaymakamımız Bekir Yılmaz ve İlçe Emniyet Müdürümüz Haluk Baş ile paylaşıldı. Emeği geçenlere teşekkürler” dedi.

Defalarca kere yaptığımız idari ve teknik toplantılar sonucunda gelinen noktalardan bahseden Tire, aşağıdaki noktalara dikkat çekip, çözüm üretilecek noktalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

1.Özellikle Bodrum’un ana arterlerinden Torba Kavşağı – Turgutreis çevre yolu iyileştirmesi;

Bildiğiniz üzere Bodrum ve yakın çevresinin turizm, ticaret, kültür, ve sanat merkezlerini besleyen bu güzergah, kış aylarında Bodrum’da yaşayan yerleşik nüfusun yaz aylarında da tatilcilerin çilesi haline gelmiştir. Bu çile beraberinde maddi ve manevi sıkıntıları da birlikte getirmiştir.

Bu güzergah da yaklaşık 5 yıldan bu yana yapılan çalışmalar sonrasında;

Ortalamaların

4,5 kat üzerinde zaman ve işgücü kaybı yaşandığı,

4,5 kat daha fazla yakıt harcandığı,

Sıkışık trafik yüzünden turistlerin şehir merkezini kullanmamasından dolayı %35-40 oranında ciro kaybı yaşadığı tespit edildi.

Emniyet, Lise, Hastane, Gümbet, Jandarma, Konacık kavşaklarında ve ana hat üzerinde sürüş emniyetini, can ve mal güvenliğini tehdit eden fiziki durumun oluştuğu,

Yaya yollarında geçiş hatlarında can güvenliğini tehdit eden uygulamalar,

Yaya yollarında, özellikle ana güzergah üzerinde engellilerin, yaşlıların geçişlerini engelleyici fiziki durumlar,

Bunların sonucunda da kara kaza noktaları oluşmuştur.

Yapılan çalışma ve tespitler ile kavşakların yeniden yapılandırılarak olumsuzlukların giderilmesi ve yeşil dalga sistemine geçilen proje çözüm önerileri İzmir Karayolları 2.Bölge Müdürlüğü ile birlikte müzakere edilmiştir.

2.Ortakent – Yalıkavak Bölünmüş Duble Yol Çalışması;

Yol üzerindeki bazı arazilerin kamulaştırma çalışmalarının beklenenden daha fazla uzaması nedeniyle Ortakent- Yalıkavak güzergahındaki bölünmüş duble yol çalışması durma aşamasına gelmiştir. Bakanlık ve Karayolları Genel Müdürümüz ile yaptığımız görüşme neticesinde kamulaştırma işlemlerine hız verilmiştir.

Konu Karayolları Genel Müdürlüğüne anlatılmış ve Genel Müdürlük talimatlarıyla kamulaştırma işlemleri hızlandırılmıştır. Kamulaştırmaların tamamlanmasıyla çalışmalar tekrar başlayacaktır.

3.Torba Kavşağı – Gündoğan Yolu;

Torba Kavşağı – Gündoğan Yolu mevcut durumda tek geliş, tek gidiştir. Hızla artan nüfus bu güzergahı da olumsuz etkilemektedir. Trafikte zaman zaman yaşanan sıkışıklıklar krizin habercisi durumundadır. Bu güzergahın mülkiyeti Muğla Büyükşehir’e aittir. Bu yolun Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından duble yola çevrileceği sözü alınmıştır. Bu bölgede sorun yaşamadan çözümü üretmek istiyoruz.

4.Torba Çöplük – Dereköy Kavşağı Tarnsit Çevre Yolu;

Bu bölgedeki mevcut yollar yakın gelecekte yetresiz kalacak sinyalini şimdiden veriyor. Bu durumun sorun haline gelmeden, 5 km’si tünel olmak üzere 12 km’lik yolun projelendirilmesi sonuna yaklaşılmıştır. Karayolları Genel Müdürlüğü yolun projelendirme çalışmaların hemen sonunda ihaleye çıkacaktır.

BODRUM’UN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETEN HER PROJENİN YANINDAYIZ…

Yaklaşık 5 yıl süren teknik analizlerde imzası bulunan Adem Güner’ teşekkür eden Tire, “Bu çalışmalara uzun zamandır emek sarf eden ve yapılan toplantılara katkı koyan Mimar Adem Güner’in sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığı bu projenin değer bulması önemlidir. Teşkilatımız adına Sayın Güner’e teşekkür ediyorum. “SORUNLARI ÇÖZÜYORUZ” düşüncemize hizmet veren her projenin yanındayız.

Toplantı sonunda söz alan AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Yener Çelik, “Yaptığımız çalışmaları “SORUNLARI ÇÖZÜYORUZ” toplantılarında sizlerle sık sık bir araya gelerek sizlerle paylaşacağız. AK Parti yönetimi mazeretleri değil, maharetlerini ortaya koymak için çalışan bir teşkilattır.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu