GündemManşet

DÜNYA ŞEFLERİ BODRUM’DA BULUŞACAK

foodrum-Pelin dumanlıGastronomi  Uzmanı Pelin Dumanlı şimdi de “Foodrum Gathering” ile dünyanın şeflerini ve yemeğini Bodrum’da buluşturmaya hazırlanıyor.

Şef ve Gastronom Pelin Dumanlı tarafından 2014 yılında Bodrum Konacık’da kurulan Gastronomi Eğitimi Merkezi Foodrum, “Foodrum Gathering” ile dünyanın şeflerini ve yemeğini Bodrum’da buluşturmaya hazırlanıyor

Foodrum’da düzenlediği atölye ve gastronomi eğitimleri haricinde bir de gastronomi ve yemek kültürü dergisine imza atan Pelin Dumanlı şimdi de “Foodrum Gathering” ile dünyanın şeflerini ve yemeğini Bodrum’da buluşturmaya hazırlanıyor. İlk etkinlik 22 Ocak’da Lübnan Mutfağı temalı atölye çalışması ile başlıyor. Katılımcılar Lübnan yemeklerini Şef Aline den öğrenecek uygulamalı olarak pişirecekler.

Kurucu şef Dumanlı, gastronomi eğitiminden sonra yemek kültürü alanında yüksek lisans yaptı. Yurt içi ve yurtdışında ülkemizin yerel gıdalarını tanıtıyor, her fırsatta önemli sempozyumlarda Anadolu’nun yemek kültürünü masaya yatırıyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında dünyanın en prestijli sempozyumlarından Oxford Üniversitesi Gıda Sempozyumunda Sakatat hakkında konuşan Dumanlı, Eylül ayında ise İtalya’nın Torino kentinde düzenlenen Slow Food Toprak Ana etkinliğinde Bodrum’un Gambilya Baklası, Gemici Peksimeti, Lokum Pilavını tanıttı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu