ÇevreGündemManşet

MANZARAYA KARŞI KAÇAK KAZI

Göktepe mevkiinde yaklaşık 3 yıldır devam eden kaçak kazılara bir yenisi daha eklendi.

Bodrum ilçe merkezinde bulunan ve yamaçlarında Bodrum Antik Tiyatrosu ile birlikte Antik Myndos’un sur duvarlarının kalıntıları ve yüzlerce tarihi kaya mezarının bulunduğu Göktepe’de bir kaçak kazı daha tespit edildi. Göktepe’de bulunan televizyon vericilerine yakın bir bölgede yapılan kaçak kazıda tarihi bir kaya mezarının yanında yeni açılmış yaklaşık 3 metre derinliğinde bir çukur bulunurken, görülen izlerden açılan çukurun motorlu aletler ile kazıldığı tahmin ediliyor.

Kaçak kazı yapılan alanda Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ile emniyet güçlerinin inceleme yaptığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede önlemlerini arttırdığı da edinilen bilgiler arasında. Yapılan kazı yeri itibarı ile herhangi değerli bir eserin bulunamayacağı öğrenilirken, define avcılarının 3 yıldır sürdürdüğü kaçak kazılarda çok sayıda tarihi kaya mezarı ile az sayıda bulunan duvar resmide zarar görmüştü.

Bölgenin geniş bir kısmının özel arazi olması nedeniyle yetkililerin bu alanda çeşitli önlemler almakta zorlandığı öğrenilirken, yaklaşık 3 yıldır devam eden kaçak kazılarda define avcılarının ne aradığı ise merak konusu.

Muhabir: Mehmet Can MERAL

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu