ÇevreManşetYiyecekler

Garaova’da Dilmit Zeytini Şenliği

Belediye ve Slow Food Bir Arada

 

Bodrum Belediyesi destekleriyle Etrim Köyü Garaova Tarım Park’ta Dilmit zeytininin ilk şenliği gerçekleştirilecek.

Slow Food Yaveş Gari, Slow Food Ölmez Ağaç Toplulukları ve Slow Food Türkiye Aşçı Dayanışması tarafından Garaova Tarım Park Yörük Çadırında 25 Kasım Cumartesi günü Dilmit Zeytin Şenliği yapılacak.

Dilmit ağaçlarına yönelik farkındalığı artırmak amacıyla gerçekleştirilecek olan organizasyonda, Dilmit zeytin ağaçlarından deneyim paylaşımının yapılacağı sohbetler, zeytinyağı tadımı ve yemek sunumları yer alacak.

Bodrum ve Milas orijinine sahip Dilmit zeytini, Slow Food Türkiye ağından Slow Food Yaveş Gari Bodrum ve Slow Food Ölmez Ağaç Edremit topluluklarının ortak çalışmasıyla Ekim 2023’te uluslararası Nuh’un Ambarı listesine eklendi.

Etkinlik detaylarına; @slowfoodbodrum @slowfoodolmezagac @projeevikooperatifi @slowfood.cooksalliance.tr sosyal medya hesaplarından ve https://www.bodrum.bel.tr/etkinlik.php?id=1422/Senlik-Dilmit_Zeytinin_Ilk_Senligi adresinden ulaşılabilir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu