ÇevreGündemHayatManşet

ADA UZ HATIRA ORMANI’NDA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

ADA UZ HATIRA ORMANINDA FIDANLAR TOPRAKLA BULUSTU (1)Talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybeden 10 yaşındaki küçük öğrenci Ada Uz anısına Akçaalan’da oluşturulan hatıra ormanında ağaç dikim töreni düzenlendi.

Etkinlikte yaklaşık  300 kızılçam, fıstık çamı ve mavi selvi ağaç fidanları ile vatandaşların kendilerinin getirdiği fidanlar toprakla buluşturuldu. Bodrum’un Turgutreis bölgesindeki Akçaalan Mahallesi’nde oluşturulan hatıra ormanındaki ağaç dikme etkinliğine Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Ada Uz’un annesi Oya Uz, babası Ömer Uz ve yakınlarıyla bölgede yaşayan vatandaşlar katıldı.

Ada’nın annesi Oya Uz etkinlikte yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Geçtiğimiz haziran ayında oğlumuzu kaybettik, çok acıydı. Fakat bizi ayakta tutan, bize nefes aldıran tek bir şey vardı; dostlarımızın sizlerin sevgi ve dayanışmasıydı. Aynı bu destek ve sevgiyle dernekleştik, Ada Uz Eğitim ve Bilim Derneği’ni kurduk. Bu dernek üzerinden bütün çocuklara yönelik olarak, doğaya yönelik olarak, bilime yönelik olarak organizasyonlar, projeler gerçekleştireceğiz. Fakat bütün bunları biz asla yalnız yapamazdık. Sevgiyle destekle gerçekleştiriyoruz.”

Ada Uz adına diktiği fidana “Bodrum’a yeşil yakışır” notunu asan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon etkinlikte şöyle konuştu:

“Öncelikle gerçekten bugün Ada’ya yakışır güzel bir havada buradayız. Kalbi gibi temiz ve nurlu bir havadayız. Tabi, Ada’nın farklı özellikleri vardı. Hem denizde hem karada yaşaması gereken bir Ada Uz ismi olması lazım. Mavi ile yeşilin ona çok yakıştığına inanıyorum. Bu hatıra ormanının bizden sonraki nesillere yeşil bir alan olarak kalması dileğiyle özellikle aileye çok teşekkür etmek istiyorum. Bu ağaçlandırma kampanyası, onların başlattığı bir kampanyaydı. Tabi ki de siz değerli dostlarımız bizleri burada yalnız bırakmadınız. Ben, bu güzel hatıra ormanının birçok yere örnek olmasını istiyorum. Bodrum’un betona yenik düşmeden bu yerlerin ağaçlandırılması en büyük dileğim. Bu dilek de sizlerle beraber inşallah gerçekleşir. Hepimize hayırlı olsun bu güzel anı ormanı.”

Başkan Kocadon etkinlikte ayrıca yakın zamanda hayatını kaybeden 14 yaşındaki Aslı Değirmen adına da bir fidan dikerek yaşanan bu tür üzücü olayların tekrarlanmamasını diledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu