AsayişGündemManşet

YOLU YİNE KAPATTILAR

bodrum-islmhaneleri yoluBodrum’da 5 Aralık pazartesi günü sabah okula giderken bir otomobilin çarpması sonucunda hayatını kaybeden Aslı Değirmen için islamhaneleri mahalle sakinleri 45 dakika boyunca yolu trafiğe kapadı. Turgutreis – Bodrum yolunu çift taraflı trafiğe kapatan aile yazılan tutanakların yanlış olduğunu idea etti. Aslı’nın gözü yaşlı annesinin feryatları ise tüm mahalleliyi gözyaşlarına boğdu. Ellerinde döviz yola çıkan yaklaşık 200 kişilik gurup bir anda yola trafiğe kapattı. 45 dakika boyunca yolu trafiğe kapatan acılı aile ve vatandaşlar nedeniyle kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Bazı sürücüler kontak kapatarak aileye destek verdi. Oturma eylemi yapan Aslının annesi Fatma Değirmen, Babası Mehmet Değirmen ve dedesi Rüstem Değirmenin feryatları ise yürekleri dağladı.

Yol kapama eğlemine gelen çok sayıda jandarma ve polis aile ile konuşmaya çalıştı. Zaman zaman gerginlikler olsa da ekipler aileyi sakinleştirmeyi başardı. Acılı babayı kaymakamla görüştüren güvenlik güçleri daha sonra yolu trafiğe açtırdı. Eylemde kısa bir açıklama yapan Aslı’nın amcası Ahmet Değirmen ise adalet istediklerini belirterek “05 Aralık 2016 günü sabahı burada bir canımızı yitirdik. Gencecik kızımız Aslı Değirmen ihmallerin sonucunda, cinayet gibi bir kazaya kurban gitti. Ateş sadece düştüğü yeri, aile ocağını yakmadı. Bütün mahalle olarak yandık, perişan olduk. Yıllardır bu yolda kaç canımız gitti. Önlem alınmadı. Kazadan hemen sonra da ışıklandırma yapıldı. Bu ışıklandırma önceden yapılsaydı, Aslı şimdi aramızda olacaktı. Aslı ‘yı geri getiremeyiz, ama bu cinayette sorumluluğu olanlardan hesap sorulmalıdır. Biz mahalle halkı olarak olayın oldu bittiye getirilmesini istemiyoruz. Kaza ile ilgili yapılan işlemlerden kuşkuluyuz, rahatsızız. Karşımızda sorumluluğunu azaltmaya çalışan 2 tane çok büyük şirket var. Hukuk onların değil bizim yanımızda olmalıdır.

Olay yerinde yapılan tespit ve incelemeler, yetersizdir, yalnıştır. En basiti çarpma yeri tespit edilmemiştir. Çarpma noktası ile aracın durduğu yer arasındaki mesafe ölçülmemiştir. Araç incelenmemiş, olay yerinde keşif yapılmamıştır. Aracın çok hızlı olduğunu tanıklar söylemiştir. Ama görevliler  aracın hızı belli olmasın diye ellerinden geleni yapmıştır. Şu anda tutuklu olan şirket müdürü olay yerinden kaçmış ve tam 2 saat 5 dakika ortadan kaybolmuştur. İfadesine göre onu itfaiye görevlileri olay yerinden götürmüştür. Bu yalandır, hiçbir itfaiyecinin ifadesi alınmamıştır. Savcı saat 08.00 de bu kişinin göz altına alınması emrini vermiştir. Jandarma bu kişiyi tam 1 saat 40 dakika sonra karakola getirmiştir. Bu arada bu kişi kimlerle görüşmüştür. Olayla ilgili jandarmayı, yetkilileri kim aramıştır, kim bu cinayet gibi kazanın üstünü örtmeye çalışmaktadır. Biz İslamhaneleri halkı olarak buna izin vermeyeceğiz. Bu cinayetin takipçisi olacağız. Bizim istediğimiz bu cinayetin sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılmasıdır. Bu olay ibret olsun ve artık başka canlar yanmasın istiyoruz”dedi.

Aynı yolda 9 yaşındaki çocuğunu kaybeden bir başka anne ise gözyaşları içerisinde kendi çocuğunuda aynı yolda öldüğünü anlattı. Yenide bir çocuk yaptığını söyleyen acılı anne bir çocuğu daha olduğunu bu yolda onu da kaybetmeyeceğini söyledi. Gözyaşları içerisinde ciğerinin yandığını söyleyen anne “trafik ışığı yapıldı bu yola benim çocuğum 6 yıl önce bu yolda öldü daha 9 yaşındaydı. Şimdi bu ışığı yaptılar. Benim ciğerim yandı bu ışığı yapsalar ne. 6 yıldır neden yapılmadı buraya ışık”ifadelerini kullandı.

Okula gitmek için karşıdan karşıya geçen 14 yaşındaki Aslı Değirmen’in ölümünün ardından halk yolu trafiğe kapatmıştı. Kaymakam Mehmet Gödekmerdan’ın olay yerine gelerek aileye başsağlığı dilemiş Aslı’nın öldüğü İslamhaneleri yoluna trafik ışığı yaptırma sözü vermişti. Aslı’nın öldüğü gün çalışmalara başlayan kaymakam Gödekmerdan verdiği sözü tutarak 3 gün içerisinde o noktaya trafik ışığı yaptırmıştı. Trafik ışıklarının yetersiz olduğunu söyleyen mahalle halkı üst geçit istediklerini de açıkladı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu