EkonomiGündemManşet

BESİAD, KALİTE YÖNETİM SİSTEMİNE KATILIYOR

BESİADBodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği-BESİAD’ın her ay düzenli olarak yapılan Perşembe Toplantıları yoğun bir katılım ile devam ediyor.

Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği-BESİAD’ın geleneksel Perşembe toplantısı yoğun bir gündem ile gerçekleşti. Bodrum ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’un da konuk konuşmacı olarak katıldığı Perşembe toplantısına yaklaşık 120 kişi katıldı.

BESİAD üyesi Bülent Çukur ve ortakları tarafından işletilen Karya Restaurant’ta gerçekleşen BESİAD Geleneksel Perşembe Toplantısının açılış konuşmasını yapan, BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Emre Köroğlu 10 Aralık günü İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleşen hain terör saldırısını kınayarak şunları söyledi:

“10 Aralık gecesi İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleşen terör saldırısından dolayı tüm yurdumuz derin bir elem içindedir. Tam da 10 Aralık İnsan Hakları gününde gerçekleşen bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda yaşamını yitiren yurttaşlarımıza ve tüm yurtta yaşamı pahasına emniyeti ve güveni sağlayan polislerimize Allah’tan rahmet, başta ailelerine olmak üzere, tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyoruz. Saldırıda yaralananların bir an önce şifaya kavuşmasını umuyoruz. Unutmayalım terör eylemleri ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yöneliktir. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumalıyız. Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz.”

BESİAD Başkanı Köroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yeni dönemimizi geçirdiğimiz ilk ayın içeresinde belirlemiş olduğumuz yeni yönetim ve idare sisteminin temellerini atmaya başladık. 14 yıllık bir geçmişe sahip, şu an itibarı ile Muğla genelinde tek sanayici iş adamları derneği kalan kuruluşumuzun ilerleyen dönemlerde kurumsal bir kimlik ve standartlara ulaşması için yine bir ilki gerçekleştirerek ISO9001 Kalite Yönetim sisteminin derneğimize kazandırılması için çalışmalara başladık.”

Başkan Köroğlu Türkiye ve yerel ekonominin durumu ile ilgili analizlerini BESİAD üyeleri ile paylaştığı konuşmasını şöyle tamamladı; “Türkiye genelinde sorunları en fazla etkilenen kentlerden biri olan Bodrum da bu sıkıntılı günlerden birbirimizle bilgi paylaşımı, destek ve birliktelik ile başa çıkabiliriz. Bir araya gelmek her işin başlangıcıdır. Bir arada kalmak ilerlemedir ve en önemlisi birlikte çalışabilmek çok önemli bir başarıdır. Bilgi sahibi olunmadan fikir yürütmemeli ilkesi ve bilinci ile bilgi ve bilginin paylaşımı, iyi bir takım ile bir araya getirdiğinizde başarı da ardından gelecektir.”

BESİAD Geleneksel Perşembe Toplantısına konuşmacı konuk olarak katılan BODTO Başkanı Mahmut Kocadon ise Türkiye ve yerel ekonomi ile ilgili kısa kısa değerlendirmeler ve analizler yaptığı konuşmasında BODTO’nun çalışmaları ile ilgili BESİAD üyelerini bilgilendirdi. BODTO Başkanı Kocadon şunları söyledi;

“Hepinizin malumu 2015 yılından bu yana ulusal ve uluslararası pek çok değişken ile birlikte ticari faaliyetlerimizde önümüz göremez hale geldik. 2015 yılında 2016 yılının zorlu geçeceğini ve önlemler alınması gerektiğini pek çok platformda anlatmaya çalıştık. Nitekim 2016 yılı turizm verilerimizde yaklaşık yüzde 42’lik bir düşüşle gelirlerimizin daraldığını gördük. Şimdi de 2017 yılı, 2016 yılına göre daha sert ve daha şiddetli etkiler ile yaklaşıyor.”

Başkan Kocadon konuşmasının başında yaptığı bu uyarı niteliğindeki tespitlerinin ardından, “Nefes Kredisi” ile ilgili detaylı bilgiler verdi.  Başkan Kocadon konuşmasında BODTO’nun önemli projelerinden birisi olan Leleg Yürüyüş yolunun 110 kilometresinin tamamlandığı, Kredi Garanti Fonu ile ilgili yapılan çalışmaları ve iş insanlarına verilen destekleri, yeni BODTO Binasının yüzde 70’inin tamamlandığını ve Mart ayı sonunda yeni binada faaliyetlerini sürdüreceklerini kaydederek, Bodrum Ticaret Odası olarak işadamlarının her zaman yanında olduklarını ve onlara her zaman destek vereceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından kürsüye gelen BESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hukukçu Nazlı Kaplan, “Yeni bir hukuki gelişme olarak Kartel Tazminatı”, BESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Sigorta Brokırı Neslihan Nazlıoğlu’da “Bireysel emeklilik otomatik zorunlu katılım” konulu sunumu yaptılar. Sunumların ardından katılımcıların soruları da sunumu yapan uzmanlar tarafından yanıtlandı.

Arzum Yalçın tarafından, IAS Akreditasyonlu ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetimi Sistemi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 18001  İş Güvenliği Yönetim Sistem, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgeleri sertifikasyon sunumu, ardından da protokol imzalandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu