AsayişGündemManşet

TRAFİK POLİSLERİNDEN SİVİL UYGULAMA

bodrum-trafik uygulamasıBodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği’ne bağlı ekipler ilçenin farkı noktalarında sivil olarak trafik uygulaması gerçekleştirdi.

Resmi ekiplerle de desteklenen uygulamalarda özellikle son dönemlerde kullanımı yaygınlaşan elektrikli motosikletler ve elektrikli bisikletler üzerinde denetimler yapıldı.

Gün içinde farklı zaman dilimleri ve farklı noktalarda gerçekleştirilen uygulamalardan biri Bodrum merkezinde gerçekleştirildi. Resmi ekiplerle desteklenen sivil ekiplerin özellikle elektrikli motosikletler üzerinde gerçekleştirdiği uygulamada 34 araç kontrol edilirken 25 kişiye çeşitli maddelerden 4 bin 976 lira para cezası kesildi. 6 araç da trafikten men edildi.

Trafik Tescil Büro Amiri Komiser Fevzi Söztutar, trafikte vatandaşın can güvenliğinin sağlanması adına denetimleri sıkı bir şekilde yaptıklarını anlatarak şunları söyledi:

“Sivil personelimizle birlikte ilçemizdeki elektrikli motosiklet ve elektrikli bisikletlerle ilgili olarak ilçemizin farklı bölgelerinde genel bir uygulama yapıyoruz. Özellikle küçük yaştaki çocukların elektrikli motosiklet kullanmamaları ve yaralamalı trafik kazalarına karışmamaları adına sivil ekiplerimizi resmi ekiplerle desteklemek suretiyle bu uygulamalara başladık. Bundan sonra hem gündüz hem de gece saatlerinde uygulamalarımız devam edecek.”

Söztutar, uygulamalarda sivil ekip kullanmalarının sebebini ise şöyle açıkladı:

“Sivil ekip kullanmamızın sebebi şu; bizim vatandaşlarımız resmi ekip gördüğü zaman panik olup polisten kaçmaya çalışıyorlar. Biz kontrol yaparken vatandaşlarımızın kaza yapmasını istemiyoruz. Sivil açısından sivil polis gözüyle bu olaya bakmak istiyoruz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu