AsayişGündemManşet

UYGULAMA NOKTASININ AÇILIŞI YAPILDI

IMG_9452Bodrum’da güvenlik ve asayişin sağlanmasında büyük etkiye sahip olan Torba polis ve jandarma uygulama noktasının resmi açılışı yapıldı. Açılışta Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesine Bodrum Emniyet Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği ile hayır severler ve bağışçıların destekleriyle kazandırılan 3 aracın da tanıtımı yapıldı.

Geçtiğimiz aylarda hizmete giren Torba polis ve jandarma uygulama noktasının resmi açılışı bugün yapıldı. Açılışa Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin ile çok sayıda polis ve jandarma personeli katıldı. Dualar eşliğinde kurban kesiminin ardından uygulama noktasının açılışı yapıldı. Noktadaki binanın yapımı ve çevre düzenlemesini gerçekleştiren Kandemir İnşaat Firması sahibi Kıyasettin Demir’e Can Candaş tarafından bir plaket verildi.

Açılışta Bodrum Emniyet Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği’nin düzenlediği Ferhat Göçer konserinden elde edilen gelir ve Palmarina, D-Marin ve Bodrum Cruise Port ile diğer bağışçı ve hayır severlerin destekleriyle İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesine kazandırılan 3 aracın da tanıtımı yapıldı.

Açılışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş şunları söyledi:

“Burada polis ve jandarma ekiplerimiz 24 saat esasına göre görev yapıyor. Ekiplerimizin suça karışan şahısların yakalanması ve engellemesi anlamında böyle bir binaya ihtiyaç vardı. Hayırseverlerin sayesinde Bodrumumuza yakışan güzel ve modern bir tesis inşaa ettik. Binanın yapımında dostlarımız ve yardımsever vatandaşlarımızın çok büyük katkısı oldu. Ben onlara teşekkür ediyorum. Yaz aylarında düzenlenen konserler ve hayır severlerin destekleri neticesinde elde edilen gelirler sayesinde teşkilatımıza 3 tane araba alındı. Bu araçlar farklı birimlerimizde görev alacak. Önümüzdeki günlerde bu sayıyı arttırmayı hedefliyoruz. Çünkü Bodrum turizm anlamında Türkiye’nin  ve Dünyanın önemli bir yeri, ülkemizin dışa açılan bir kapısı. Burada asayiş ve güvenlik için teknik altyapının çok güçlü olması lazım. MOBESE’lerimizi güçlendirmiş ve Plaka Tanıma Sistemimizi kullanmaya başlamıştık. Yarımadamızın iki giriş kapısı var, birisi Torba diğeri Yokuşbaşı. Geçen yıl Torba’ya Plaka Tanıma Sistemi’ni yaparak giren ve çıkan arabaları hem daim kayıt altında tutuyoruz. Bununla beraber araç sayımızı da güçlendirerek daha kaliteli ve etkin çalışma yürüteceğiz. Polisimiz ve Jandarmamızla beraber burada 24 saat boyunca araç ve şahıs kontrolü yapıyoruz. Bu nokta ilçemize yaşanabilecek olumsuzlukların engellenemesi ya da olmuş bir olaydaki suçluların yakalanması adına kritik bir nokta.”

Bu noktalarda bugüne kadar suça karışan çok sayıda şahsın yakalandığını sözlerine ekleyen Candaş konuşmasını şöyle noktaladı:

“Bu noktalarda bugüne kadar yapılan kontrollerde farklı suçlara karışmış, gerek terör örgütü, gerek asayiş yönünden aranan toplamda 100’ü aşkın şahıs yakalandı. Bu noktanın bir özelliği de şu;  suç işleme amaçlı ilçemize gelmek isteyen şahısların bu kontrol noktası sayesinde bir adım geriye gitmelerini sağlayacak psikolojik bir etkiye sahip. Burada ilçemize uyuşturucu sokmak isteyen şahıslar da yakalandı. Zaman zaman bomba arama köpeklerimiz, uyuşturucu arama köpeklerimize de burada aramalar yapıyor. Her türlü teknik altyapıya sahip bir yer.

Can Candaş desteklerini esirgemeyen Bodrum halkına ve bağışçılara teşekkür etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu